Prijava

Vaša prijava

Dječji tjedan od 29. rujna do 3. listopada


djecji tjedan vg
Akcija „Velika Gorica – prijatelj djece“ nastavlja se i ove godine obilježavanjem Dječjeg tjedna od 29. rujna do 3. listopada 2014. g. Ove godine Dječji tjedan će se baviti temom dječje kulture stoga je povezan s Danima europske kulurne baštine koji se održavaju u isto vrijeme.

Koordinacijski odbor Akcije dogovorio je okvirni program koji podrazumijeva bavljenje dječjom kulturom iz različitih perspektiva koje se odnose na život djece. Kao i dosadašnjih godina tijekom cijeloga tjedna događat će se aktivnosti namijenjene djeci – izložbe, tribine, igre, zabavni sadržaji, Dan bez zvona i ocjena u školama itd. U akciji, kao i svake godine, sudjeluju djeca iz velikogoričkih vrtića, škola, Centra za odgoj i obrazovanje, Centra za djecu, mlade i obitelj te udruga koje okupljaju djecu i mlade. Uz djecu, u pripremi i provedbi akcije sudjeluju odgojitelji, nastavnici i stručni suradnici koji koordiniraju aktivnostima tijekom cijelog tjedna.

Dječji tjedan bit će otvoren izložbom na kojoj će biti predstavljeni radovi djece pristigli prema Javnom pozivu za izradu Dječjeg kulturopoljskog vodiča. Cilj ovogodišnjeg Dječjeg tjedna jest podsjetiti odrasle na važnost bavljenja dječjom kulturom, a djecu dodatno usmjeriti upoznavanju kulture i umjetnosti naglašavajući kreativnost kao bitnu odrednicu dječjeg razvoja.

Program Dječjeg tjedna 2014. (PDF)


Radionice za roditelje - Rastimo zajedno