Prijava

Vaša prijava

Novo vozilo za hitnu pomoć u Velikoj Gorici


hitna vg
Osam novih vozila hitne pomoći, ukupne vrijednosti 2,74 milijuna kuna, uručeno je danas županijskom Zavodu za hitnu medicinu. Jedno od uručenih vozilo ostat će u Velikoj Gorici.

Na primopredaji ključeva novih vozila bili su župan Stjepan Kožić, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice Ervin Kolarec, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik i djelatnici hitne pomoći.

Zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec ističe kako će se stanovnicima šestog grada u Hrvatskoj ovime dodatno poboljšati hitna medicinska usluga, ali da gradu trebaju dodatna četiri tima hitne pomoći. Naime, velikogoričko područje od 600 četvornih kilometara trenutačno pokrivaju samo šest timova, od kojih pet financira Zagrebačka županija i resorno ministarstvo, a jedan tim Grad Velika Gorica.

– Smatramo da bi još četiri tima hitne pomoći bilo optimalno. Tada bi Velika Gorica ukupno imala 10 timova što bi za ovakav grad uz pripadajuće općine bilo dostatno. Tada bi hitna medicinska pomoć našim sugrađanima bila na jednoj višoj razini i smatram da mi to apsolutno zaslužujemo – kazao je Kolarec.

– Kada govorimo o hitnoj onda govorimo da ona za Zagrebačku županiju nije dobro riješena, definirano je ukupno 30 T1 timova na području županije. Mislimo da moramo značajno skrbiti za sigurnost naših građana, ako se i malo zakasni može se izgubiti život, a on se ne može vratiti. I dalje ćemo tražiti ono što su dobile druge županije, ne tražimo ništa povrh toga – rekao je župan Kožić još jednom ukazavši na činjenicu da po stručnom mišljenu Zagrebačka županija bi trebala imati ukupno 50 timova.

Trenutno stanje je takvo da Velika Gorica ima 5 timova, Čazma s 8 000 stanovnika ima isto 5 timova. Čakovec s 27 000 stanovnika ima 10 timova, a Ivanić Grad sa svojim općinama nema nijedan tim, već samo uspostavljeno dežurstvo. Jedan T1 tim financira i Grad Velika Gorica, a dogradonačelnik Kolarec potvrdio je kako će to činiti i u 2015.godini.


Vikend u techno ritmu