Prijava

Vaša prijava

Velikogorički SDP-ovci biraju novo vodstvo


VFK PISL
Na sjednici Gradskog odbora Gradske organizacije SDP-a Velika Gorica održanoj 12. rujna 2013.  donešena je Odluka o raspisivanju redovnih unutarstranačkih izbora koji će se održati 09. studenog ove godine. 

Velikogorički SDP-ovci imali su tako priliku istaknuti svoje kandidature za mjesto predsjednika organizacije, zamjenika te članove predsjedništa i Gradskog odbora. Iz zaprimljenih kandidatura koje su zaključene s 30. rujnom vrlo jasno može se vidjeti kako se za vodeće pozicije natječu dvije opcije koje već godinama vode tihu bitku unutar svojih redova. Predvodnica jedne opcije, one koja je po drugi puta izgubila na lokalnim izborima je poznata aktualna predsjednica velikgoričkog SDP-a Vesna Fabijančić Križanić saborska zastupnica koju podupiru njezini bliži suradnici Damir Šimunić i Ozren Robić kao i dio članstva. Ono što se njoj i njezinim suradnicima najviše zamjera je gubitak na lokalnim izborima i to dva puta, prvi puta 2009. godine i drugi puta ove godine u svibnju od aktualnog gradonačelnika Dražena Barišića i njegovog HDZ-a. Drugu opciju predvodi Mirjana Mataušić Pišl koja se u politici najviše istaknula u vrijeme dok je obnašala gotovo dva mandata zamjenice župana Zagrebačke županije, ali i kao trenutna pomoćnica ministra poljoprivrede. Mataušić Pišl oko sebe okuplja veći dio osnivaća velikogoričkog SDP-a koji su jako ljuti i nezadovoljni načinom na koji Vesna Fabijančić Križanić godinama vodi unutarstranačku politiku, koja ih je na konvenciji 2010. godine “izbacila” iz svih stranačkih tijela i potpuno ih marginalizirala. Uz Mirjanu Mataušić Pišl stoji i dio članstva koji su željni promjena i koji smatraju da bi aktualna vodeća garnitura sama trebala podnijeti ostavke i prepustiti drugima da vode stranku jer rezultat koji su pokazali na održanim lokalnim izborima su poražavajući za velikogorički SDP.

Teško u ovakvoj situaciji u kojoj SDP na državnoj razini svakim danom donoseći svoje nepopularne odluke koje idu maksimalno i jedino na štetu malog čovjeka, strmoglavo gubi na popularnosti, možemo reći tko je kriv za poražavajuću rezultat na lokalnim izborima – rekao nam je jedan član velikogoričkog SDP-a koji podržava Vesnu Fabijančić Križanić i koji je htio ostati anoniman.

Pristaše Mirjane Mataušić Pišl komentiraju aktualnu situaciju u velikogoričkom SDP-u na način da je kandidatura za treći mandat predsjednice velikogoričkog SDP-a Vesne Fabijančić Križanić smiješna i da bi se zbog loše unutarstranačke politike kao i gubitka na lokalnim izborima u kojem je SDP još više izgubio ugled među velikogoričanima trebala sama povući sa mjesta predsjednice.

TUROPOLJKA.COM