Prijava

Vaša prijava

Otpad iz Zagreba ide u Veliku Goricu


otpad
PREDSJEDNIK  Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić danas je najavio kako će se zagrebački glomazni otpad odložiti u Velikoj Gorici budući da je na snazi zabrana Ministarstva zaštite okoliša i prirode o odlaganju tog otpada na Jakuševcu.

“Mi smo bili na sastanku u Ministarstvu zaštite okoliša i dogovorili smo niz koraka koji će to pitanje riješiti. To je u postupku i idućih dana bit će riješeno. Dakle ne postoje nikakvi ozbiljni problemi u tom dijelu – ja ih, naime, ne znam”, rekao je Ljubičić na upit novinara u zagrebačkoj Gradskoj skupštini kako će se riješiti problem glomaznog otpada.

Ljubičić je izvijestio kako su se jučer s gradonačelnikom Velike Gorice dogovorili da nekoliko kamiona s tim otpadom,”dakle radi se u zagrebačkim pojmovima o jednoj sitnici”, deponiraju u dogovoru s njima.

“Kao što zagrebački ZET vozi u Veliku Goricu, tako i suradnja s Velikom Goricom i Samoborom mora biti na visini jer mi odlažemo u Zagrebu otpad proizveden u Zaprešiću, čija tvrtka Komunalac dovozi otpad na Jakuševec”, rekao je Ljubičić.

“Dakle, suradnja Grada Zagreba s bivšim dijelovima Grada Zagreba mora biti na visokoj razini. To je jedna cjelina, mi smo jedan grad, de facto”, dodao je predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga.

U Zagrebu se do proljeća novi glomazni otpad neće prikupljati od građana, a tada će po gradskim četvrtima biti postavljeni kontejneri gdje će taj otpad moći odlagati.