Prijava

Vaša prijava

Preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja događanja i okupljanja

[]

Hrvatski zavod za javno zdravstvo ( HZJZ ) obajvio je Preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija. Za cijelo vrijeme boravka u prostorima, uključujući dolazak i odlazak, preporučuje se održavanje fizičkog razmaka između osoba (publike, izvođača i osoblja) od 1,5 metra. Razmak od 2 metra preporučuje se između, i od, izvođača pjevačkih dionica te glazbenika s puhačkim instrumentima, dok se preporučuje razmak od 4 metra između publike i izvođača na sceni.

Ograničenje ukupnog broja posjetitelja.

Najveći broj posjetitelja koji mogu istovremeno boraviti u zatvorenim i na otvorenim prostorima, uz poštovanje preporučenog fizičkog razmaka od 1,5 metra među posjetiteljima, organizator će odrediti sukladno veličini prostora i vrsti događaja. U slučaju potrebe za dodatnim pojašnjenjima ili organizaciji događaja s većim brojem sudionika zatražit će odobrenje od ministarstva nadležnog za kulturu, a koje će po potrebi konzultirati Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Sva događanja kao i planirani broj sudionika ovisit će o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Najveći broj ljudi u zatvorenim prostorima iznosi 300, a na otvorenim prostorima 500.
Pročitajte više u prilogu:
Javna_okupljanja_i_dogadjanja
Preporuke_izvedbe_programi_i_manifestacije_28_05

The post Preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja događanja i okupljanja appeared first on Turistička zajednica Zagrebačke županije.


Sretan Dan državnosti!

Uskrsna čestitka