Prijava

Vaša prijava

Odluka o proglašenju sajmenih dana na području Općina Pokupsko i Kravarsko- blagdan Svi sveti


Zakonom o trgovini, slijedom posljednjih izmjena (NN 33/2023) uvedena su ograničenja poslovanja trgovačkih prodajnih objekata nedjeljom i blagdanom, što obrtnicima iz područja trgovine, ali i brojnih drugih djelatnosti koji prodaju svoje proizvode stvara znatne teškoće. Prateći probleme u provedbi odredbi o zabrani te o izuzetcima od zabrane rada nedjeljom, uočene su ozbiljne prepreke obrtnika koji posluju na području groblja te obrtnika koji posluju na području svetišta vezanih uz crkve jer ta područja nisu obuhvaćena izuzetcima od zabrane rada nedjeljom i blagdanom.

Postupajući prema važećim zakonskim odredbama bez izuzetaka za groblja i svetišta, u očekivanju skorog blagdana Svih svetih i odlaska građana na groblja u velikom broju, Udruženje obrtnika Velika Gorica obratilo se pismenom zamolbom načelnicima općina Pokupsko, Kravarsko i Orle, te gradonačelniku Velike Gorice da se 29.10.2023., 1.11.2023. i 5.11.2023. proglase sajmenim danima kako bi obrtnici koji prodaju uobičajene proizvode svih tih dana mogli nesmetano poslovati.

Načelnik Općine Pokupsko Božidar Škrinjarić  i načelnik Općine Kravarsko Vlado Kolarec donijeli su Odluku o proglašenju sajmenih dana na području Općina Pokupsko i Kravarsko za tražene dane.

 

 


Državno Natjecanje iz geografije