Prijava

Vaša prijava

Potpisan Sporazum o suradnji Hrvatskog društva ekonomista i Hrvatske obrtničke komore


Hrvatska obrtnička komora i Hrvatsko društvo ekonomista potpisali su Sporazum o suradnji kojim se, između ostalog, omogućuje zajedničko djelovanje na jačanju obrtništva i poduzetništva, poboljšanje poslovnog okruženja te konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.

Sporazum su potpisali predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil i predsjednik Hrvatskog ekonomskog društva prof.dr.sc. Darko Tipurić.

„Siguran sam da s obrtnicima možemo pokrenuti i realizirati niz ideja, povezati znanost i struku na korist i dobrobit obrtništva i hrvatskog gospodarstva. Neka ova naša suradnja bude u funkciji ostvarivanja onoga što Hrvatska treba – kompetentno, dobro, kvalitetno obrtništvo kao temelj razvoja nacionalne ekonomije“, istaknuo je predsjednik Hrvatskog društva ekonomista.

Predsjednik Kratohvil ocijenio je ovu suradnju vrijednom i važnom za preko 114 tisuća obrtnika. „Siguran sam da će doprinijeti nastavku rasta i razvoja hrvatskog obrtništva i gospodarstva u cjelini. Dijelimo ciljeve, a zajedno ćemo biti još učinkovitiji u njihovom ostvarenju te u kreiranju okolnosti na dobrobit hrvatskih obrtnika i hrvatskih gospodarstvenika.“

Jedan od inicijatora suradnje, potpredsjednik HOK-a dr.sc. Emil Priskić, istaknuo je kako je iznimno zadovoljan što će se ta ideja realizirati. „Vjerujem da imamo puno zajedničkih točaka suradnje. Nama obrtnicima često je potrebna podrška institucija kao što je Hrvatsko društvo ekonomista u vidu analitike i zahtijevanja boljih uvjeta za naše članove“, istaknuo je Priskić.

Potpisivanju sporazuma ispred Hrvatskog društva ekonomista nazočili su: potpredsjednik Društva dr. sc. Mladen Mlinarević, doc dr. sc. Katarina Bačić, prof. emer. dr. sc. Lovorka Galetić, dr.sc. Ivan Šimek i Ivo Markotić.