Prijava

Vaša prijava

Javni natječaj „Odvažna“ za stručnu i financijsku potporu ženama u poduzetništvu


Program podrške ekonomskom osnaživanju žena – ODVAŽNA pokrenule su tvrtke IKEA i Mastercard u suradnji sa SOLIDARNOM – Zakladom za ljudska prava i solidarnost te Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj (HRSPOR).

Program ODVAŽNA usmjeren je na podršku i promociju društveno odgovornog poduzetništva čije su nositeljice žene i kojim se stvaraju kvalitetna radna mjesta, osobito za pripadnice marginaliziranih društvenih skupina, njeguju se kvalitetni i dugoročni radni i poslovni odnosi i procesi temeljeni na poštenju, poštovanju, povjerenju i uvažavanju različitosti.  Programom se želi doprinijeti dubljem prepoznavanju i kvalitetnijem društvenom odgovoru na specifične potrebe i prepreke s kojima se susreću poduzetnice u obiteljskoj, tržišnoj i društvenoj sferi.

U sklopu pilot-projekta poduzetnicama koje posluju već punih godinu dana, a u start-up fazi su razvile liniju proizvoda ili usluga, omogućit će se financijska podrška, pristup stručnim informacijama te prilike za poslovno umrežavanje kako bi dodatno uspješno zakoračile u fazu rasta i razvoja poslovanja.

Prijaviti se mogu:  obrti, OPG-ovi, mikro i mala poduzeća (j.d.o.o. ili d.o.o.), zadruge te neprofitne organizacije (udruge, privatne neprofitne ustanove i zaklade) koji su u pretežnom ženskom vlasništvu i/ili zapošljavaju najmanje 50 % žena, a koji na tržištu djeluju najmanje godinu dana.

Mogući iznos potpore do 75.000 kuna. Osim financijske potpore podržane poduzetnice dobit će obuhvatnu i kontinuiranu mentorsku podršku.

Detaljne upute za prijavu na natječaj: www.solidarna.hr/odvazna.

Prijave do 10. veljače 2019. godine.

Više informacija dostupno OVDJE.