Prijava

Vaša prijava

Radionica Fine o e-Računu u javnoj nabavi


Razvojna agencija Grada Velika Gorica –VE-GO-RA organizira radionicu u suradnji s Finom dana 15.05.2019. godine o svim informacijama vezanim za e-račun u javnoj nabavi dana 15.05.2019.godine od 12 do 15 sati na adresi Šetalište Franje Lučića 15, Velika Gorica.

Radionica pokriva zakonski aspekt e-računa  u javnoj nabavi i sve korake koje je potrebno osigurati da bi korisnici račune zaprimali i slali sukladno Zakonu.

Zakonski aspekt uključuje i to da se svi računi s osnove javne nabave moraju razmjenjivati sukladno novoj Europskoj normi o elektroničkom izdavanju računa 16931-1:2017 (u daljnjem tekstu: Norma) propisanu Direktivom EU/2014/55, a kojom se uređuje semantički model podataka i popis sintaksi za razmjenu elektroničkog računa CEN/TS 16931-2:2017. Obveza primjene navedene Norme je sastavni dio Zakona, a servis e-Račun za državu kao centralna točka za prolaz svih računa je prilagođen novoj Normi.

Svi obveznici javne nabave su od 01.12.2018. godine trebali biti spremni za zaprimanje e-računa preko Centralne platforme, a u skladu s navedenom Normom, a od 01.07.2019. godine račune proizašle iz javne nabave će morati zaprimati isključivo u elektroničkom obliku preko Centralne platforme, u skladu s Normom.

Radionica pokriva i načine samostalnog povezivanja sa sustavom i korištenje sustava, preduvjete za pristup te potrebnu dokumentaciju.

Cilj radionice je olakšati korisnicima i poslovnim subjektima koji bi poslovali s obveznicima javne nabave da ispune zakonske obveze na području e-Računa u javnoj nabavi.

Saznajte sve potrebne informacije na jednom mjestu te se prijavite OVDJE.