Prijava

Vaša prijava

Grad Velika Gorica osigurao 2 mil kn za pomoć poduzetnicima


Od danas, 4. svibnja, s radom mogu nastaviti i frizeri, kozmetičari i pružatelji izvanbolničke terapije.

U Velikoj Gorici ih je oko 170, što je gotovo 20% poduzetnika koji su obustavili svoje poslovanje uslijed COVID-19 krize.

Prošli ponedjeljak, 27. travnja, s radom su već nastavile trgovine kojih je na području Velike Gorice oko 450.

Podsjetimo, na goričkom području posluje oko 3000 poduzetnika. Po mjerama Stožera civilne zaštite od 19. ožujka, njih 900-tinjak je privremeno obustavilo poslovanje.

Preko 90% naših poduzetnika direktno pogođenih COVID-19 krizom, koristi mjere pomoći gospodarstvu Vlade RH, posebno mjere za očuvanje radnih mjesta.

Prošli tjedan je velikogoričko Gradsko vijeće donijelo odluku o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za financiranje tekućeg poslovanja subjekata malog gospodarstva (obrtna sredstva) i time je Grad osigurao sredstva u iznosu od 2.000.000,00 kuna. Više o tome, kao i o ostalim donesenim mjerama za poduzetnike, pročitajte na web stranicama gorica.hr i vegora.hr

Idući ponedjeljak, 11. svibnja, s radom mogu nastaviti i rastorani i kafići. Na goričkom području ih je ukupno oko 220. S radom mogu nastaviti oni koji imaju vanjske prostore ili terase.

Za rad će još neko vrijeme morati pričekati 50 poduzetnika koji se bave sportskim, zabavnim i obrazovnim djelatnostima.

 

Sva eventualna pitanja u vezi dostupnih mjera pomoći poduzetnicima u COVID-19 krizi, bilo nacionalnih ili lokalnih, potražite na webu razvojne agencije Grada vegora.hr, na telefonima 5542 667 i 5542668 ili se obratite mejlom na mjere@vegora.hr