Prijava

Vaša prijava

VeGoRa dobiva 2 milijuna kuna bespovratnih sredstava za razvoj poduzetništva


VeGoRa je u zadnjih par mjeseci zaprimila dva odobrenja za programe na koje se prijavilo i koji su vezani za razvoj našeg Grada. Jedan program je od strane HAMAG BICRA u sklopu programa za Poduzetničke potporne institucije pod nazivom “Poduzetnički info”, dok je drugi od strane programa Europske Unije u sklopu OBZOR-a 2020 – CITIES 2030 u čijem je fokusu uspostava održivog sustava hranom. 

Cilj projekta “Poduzetnički info” je učvršćivanje potporne infrastrukture malih i srednjih poduzetnika Velike Gorice i okolice kroz informiranje poduzetnika i povezivanja poduzetnika s drugim relevantnim subjektima. I do sada se VeGoRa fokusirala na poticanju novih trendova i omogućavanju edukacija bez naknada za naše poduzetnike, a ovo nam daje  dodatne mogućnosti za nastavak postizanja tih ciljeva.  Iznos bespovratnih  sredstava koje će VeGoRa zaprimiti kroz trajanje projekta je 594.253,27 kuna. 

Kroz 18 mjeseci provedbe projekta isplaniralo se 21 radionice, 11 događanja s ciljanim povezivanjem segmenata poduzetnika s pripadajućim institucijama te nadogradnja web stranica ciljano s dodatnim alatima za poboljšanje komunikacije i educiranosti poduzetnika o raznim temama potrebnim za nužne alate za poslovanje u trenutnom okruženju.  Opći cilj projekta je unaprjeđenje poslovnih pomoćnih usluga i infrastrukture za osnivanje, razvoj i širenje poslovanja te povećano promicanje poduzetništva u društvu, omogućiti poduzetnicima lakši pristup informacijama o mogućnostima razvoja i dostupnost usluga kako bi se učvrstio njihov položaj na tržištu i unaprijedio gospodarsku uspješnost.

Fokusirat će se na aktivnost informiranja poduzetnika i povezivanja s drugim, njima relevantnim subjektima na području Velike Gorice. Projektom želimo potaknuti informiranost poduzetnika o mogućnostima razvoja poslovanja, poslovnim trendovima i razvoju potencijala uključujući novitete u svoje svakodnevno poslovanje koje smatramo nužnima u današnjem načinu poslovanja. Poštujemo sve naše tradicionalne poduzetnike i načine poslovanje, ali im želimo ukazati i pružiti dodatnu vrijednost za koju se mogu odlučiti ili ne. 

Vezano za program  CITIES 2030 –  Uspostava snažnog i održivog sustava opskrbe hranom, odnosno Co-creating resIlient and susTaInable food systEms towardS FOOD2030 Agencija će zaprimiti kroz 48 mjeseci 192.500,00 Eura za realizaciju. 

Projekt ima za cilj stvoriti preduvjete za daljnji razvoj i povećanje efikasnosti sustava proizvodnje, kratkih lanaca opskrbe – distributivnih lanca dostave i recikliranja hrane, sa gradovima kao nositeljima aktivnosti.

Sredstva će biti utrošena za povećanje konkurentnosti i društvene odgovornosti gospodarstva gdje je prioritet razvoj poticajnog poduzetničkog okruženja i stvaranje učinkovitog sustava potpore e poljoprivredi, šumarstvu i ruralnom razvoju.

Korist za Veliku Goricu je podizanje svijesti stanovništva  o važnosti lokalne proizvodnje i upotrebe hrane, zdravoj prehrani, i ekološki prihvatljivim lancima opskrbe.

Rezultat projekta  je povezivanje kratkih lanaca opskrbe hranom, okupljanje i povezivanje potrošača, strateških partnera, sudionika civilnog društva (postojeća i start-up poduzeća), inovatora i vodeća sveučilišta.

O razvoju spomenutih programa možete pratiti na našim stranicama kao i na stranicama Facebooka i Linkedina gdje ćemo objavljivati pozive te dodatne informacije o događanjima koji će se odvijati.

 


Rušenje gospodarske zgrade u dvorištu PŠ Lukavec