Prijava

Vaša prijava

Imenovan predstavnik JI Europe u izvršni odbor Europskog vijeća očnih optičara i optometrista


Alen_Stranjik
U Malagi, Španjolska je od 18. – 21. travnja 2013. održana konferencija Europske akademije očnih optičara i optometrista u sklopu koje je održan i sastanak Izvršnog odbora Europskog vijeća očne optike i optometrije (ECOO). Na sastanak je pozvan i djelatnik Veleučilišta Alen Stranjik, mag.ing.aeronaut. te je predložen za pridruženog člana Izvršnog odbora ECOO-a.
ECOO je europska udruga koja zastupa interese optičara i optometrista iz 27 zemalja. Njezin cilj je promicanje zdravlja vidnog sustava javnosti na globalnoj razini i usklađivanje obrazovnih standarda i njihova primjena u optometrijskoj i optičarskoj praksi u cijeloj Europi. Tijekom sastanka je pojašnjeno kako je pridruženo članstvo Izvršnom odboru ECOO-a važno za osiguravanje dobre regionalne zastupljenosti i pokretanje konkretnih aktivnosti u ovoj regiji.

Alen Stranjik, mag.ing.aeronaut. pročelnik je za marketing, kadrovske i opće poslove, koordinator očne optike te nedavno imenovan za pomoćnika dekana za međunarodne odnose na Veleučilištu Velika Gorica.

Ovom imenovanju je pridonijela i po prvi puta organizirana OCCSEE 2012. konferencija u Opatiji gdje se okupilo 424 sudionika iz 19 zemalja u području očne optike, optometrije i oftalmologije. Imenovanje je također veliko priznanje Veleučilištu Velika Gorica na aktivnostima u području optometrije, a čiji je studij prepoznat u cijeloj Europi.

Sljedeći sastanak Izvršnog odbora ECOO-a održat će se u Bruxellesu, 5. srpnja 2013. na kojem će se razviti novi projektni zadatak i točan vremenski okvir te konkretna uloga i aktivnosti za regiju jugoistočne Europe.