Prijava

Vaša prijava

Naši studenti sudjelovali u evakuacijskoj vježbi na Zračnoj luci


20170112_101836
20170112_094131
20170112_094127
Pedesetak studenata prve, druge i treće godine preddiplomskog stručnog studija Upravljanje u kriznim uvjetima i specijalističkog diplomskog stručnog studija Krizni menadžment sudjelovalo je danas na evakuacijskoj vježbi na novom putničkom terminalu Međunarodne zračne luke Zagreb, a koja je planirana kao dio stručne prakse prema Izvedbenom planu nastave.
Na vježbi su, osim studenata Veleučilišta Velika Gorica, sudjelovali i djelatnici Zračne luke i to u ulozi putnika. Nakon zvuku sirene koja je označila uzbunu zbog požara u putničkom prostoru za čekanje leta, a prema uputama i znakovima za evakuaciju, bilo je potrebno napustiti prostore i evakuirati se do mjesta okupljanja van terminala koje je označeno odgovarajućim znakom.
Zračna luka je provodila evakuacijsku vježbu prvenstveno kako bi provjerili evakuacijske puteve, spremnost djelatnika na brzu reakciju pod povećanim pritiskom sa velikim brojem ljudi, brzinu odgovora timova za prvi odgovor (vatrogasaca, hitne pomoći i DUZS-a).

Studenti su imali priliku i raspitati se o načinu organiziranja ovakve vježbe, ali i o mogućnosti zaposlenja u struci. Kao koordinatorica i supervizorica studenata u pratnji je bila Matea Penić Sirak, mag.rel.int.et dip., stručna suradnica u Uredu prodekana. Studenti su po završetku vježbe dobili prigodne poklone u znak zahvalnosti

Post Naši studenti sudjelovali u evakuacijskoj vježbi na Zračnoj luci je prvi puta viđen na VVG.hr.