Prijava

Vaša prijava

Sasanak ECOO-a: Usvojen novi Syllabus i kvalifikacijski okvir za A, B i C razinu optike i optometrije


Koordinator studija Očna optika Alen Stranjik sudjelovao je na sjednicama tijela Europskog vijeća očnih optičara i optometrista, održanih prošloga tjedna u Pragu na kojima je završen i Radi se o dokumentu koji, prema Europskom vijeću očnih optičara i optometrista, pokriva cjelokupan sadržaj i ishode učenja za optičare i optometriste. Spomenuta usvojena verzija koristit će se dalje u izradi master programa, ali i u prilagodbi trogodišnjeg stručnog studija optometrije.
Alen Stranjik je od 2013. član Izvršnog odbora Europskog vijeća očnih optičara i optometrista (ECOO), udruge koja zastupa interese optičara i optometrista iz 27 zemalja. Njezin cilj je promicanje zdravlja vidnog sustava te usklađivanje obrazovnih standarda i njihova primjena u optometrijskoj i optičarskoj praksi u cijeloj Europi.
Članstvo u Izvršnom odboru ECOO-a važno je za osiguravanje dobre regionalne zastupljenosti i pokretanje konkretnih aktivnosti u našoj regiji koje su, među ostalim, potvrđene i usvajanjem novog Syllabusa i kvalifikacijskog okvira za spomenute razine optike i optometrije.

Post Sasanak ECOO-a: Usvojen novi Syllabus i kvalifikacijski okvir za A, B i C razinu optike i optometrije je prvi puta viđen na VVG.hr.