Prijava

Vaša prijava

Veleučilište u humanitarnoj akciji Jaglac


Prošloga vikenda na zagrebačkom Cvjetnom trgu održana je Humanitarna akcija „Jaglac“ za djecu oboljelu od dijabetesa. U organizaciji akcije udružili su se Lions klub Lenuci, Veleučilište Velika Gorica, Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Gradska ljekarna Zagreb i Hrvatski savez dijabetičkih udruga, a akcija se održala pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i gradonačelnika Grada Zagreba.

-Prodali smo dosta jaglaca, napravljeno je 150 mjerenja šećera i 200 mjerenja tlaka posjetiteljima akcije. Naši studenti optometrije mjerili su Zagrepčanima oštrinu vida-, rekla je izv. prof. d. sc. Sanja Kalambura, koordinatorica humanitarne akcije.

Naime, riječ je o zajedničkoj humanitarnoj akciji kojom se željelo ukazati na problem dijabetesa kod djece, pa su aktivisti tijekom subotnjeg prijepodneva, uz prigodno druženje s građanima Zagreba i osobama iz javnog života, održali i niz javno zdravstvenih i edukativnih aktivnosti.

Cilj prve humanitarne akcije Jaglac je, osim informiranja i edukacije, prikupiti financijska sredstva za ljetni kamp djece oboljele od dijabetesa, koji se svake godine organizira u Puli u mjesecu lipnju.
Hvala svima koji su u akciji sudjelovali i dali svoj doprinos za zdravlje naše djece.

Objava Veleučilište u humanitarnoj akciji Jaglac pojavila se prvi puta na VVG.hr.