Prijava

Vaša prijava

Ministrica Divjak uručila dekanu Tothu ugovor o dodjeli 4 milijuna kuna za projekt KOZMOK


U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je u petak 22. ožujka 2019. svečanost uručivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Provedba HKO-a na razini visokog obrazovanja“ iz Europskoga socijalnog fonda Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“.

Ugovor je od ministrice Blaženke Divjak primio dekan Veleučilišta dr. sc. Ivan Toth, koji je na svečanosti u nadležnom ministarstvu bio zajedno s prodekanom za međunarodnu suradnju Alenom Stranjikom.
Podsjetimo da je naše Veleučilište uspješno prošlo evaluaciju projekta pod nazivom „KOZMOK – krizni menadžment, optometrija, održavanje zrakoplova i motornih vozila – okvir kvalifikacija“, te je naš projekt među 26 odabranih koji su ušli u program financiranja iz Europskog socijalnog fonda.

Kroz unapređenje studijskih programa prema izrađenim standardima zanimanja i kvalifikacija, Veleučilište Velika Gorica nastojat će ovim projektom dati svoj doprinos povećanju kvalitete i relevantnosti sustava visokog obrazovanja u Hrvatskoj. Projektom će se izraditi standardi zanimanja i standardi kvalifikacije, unaprijediti kvaliteta i nastavna djelatnost Veleučilišta te opremiti optometrijski laboratorij. Veleučilište će spomenuti projekt provesti u partnerstvu s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje i Hrvatskim društvom optičara i optometrista. Ciljne skupine projekta su 50 nastavnika Veleučilišta i samo Veleučilište. Tijekom 2 godine trajanja projekta provest će se brojne aktivnosti koje će doprinijeti poboljšanju nastavnog procesa na Veleučilištu Velika Gorica. Projekt KOZMOK vrijedan je 3,9 milijuna kuna.

Objava Ministrica Divjak uručila dekanu Tothu ugovor o dodjeli 4 milijuna kuna za projekt KOZMOK pojavila se prvi puta na VVG.hr.