Prijava

Vaša prijava

Dekanovo obraćanje studentima, nastavnicima i djelatnicima


Dragi studenti, nastavnici  i djelatnici,

unatoč ovoj nepredviđenoj situaciji i svim teškoćama s kojima smo se suočili zbog epidemije korona virusa koja je pogodila cijeli svijet, pa tako i  našu zemlju, Veleučilište Velika Gorica omogućilo je studentima i nastavnicima predavanja i rad na daljinu preko Pretinca i Gaudeamusa. Našim nastavnicima i studentima omogućeno je i korištenje aplikacije Microsoft Teams u sklopu Office 365 paketa.

Nadam se da se svi zajedno dobro snalazite, te da ispunjavate sve vaše obveze kako bi unatoč svemu, ovu akademsku godinu mogli uspješno privesti kraju.

Nažalost, nitko ne zna koliko će ovakvi uvjeti biti na snazi, ali vjerujem da ćemo svi zajedno ustrajati u praćenju svih uputa našeg nadležnog ministarstva kao i nacionalnog kriznog stožera i da ćemo na kraju ovoga ogromnog izazova svi puno toga naučiti. Naravno, opasnost je uvijek prisutna, ali smatram da  kriza može biti jedan preokret i prilika da svi zajedno isprobamo i na kraju nešto novo i naučimo. Ove brze promjene na to nas i prisiljavaju, a mi ih zajedno moramo znati pratiti i brzo se prilagođavati.

Kao što znate, odgođene su i naše planirane međunarodne konferencije Dani kriznog upravljanja i Optometrijska konferencija južne i jugoistočne Europe koje su se trebale održati u Splitu krajem travnja. Ipak, siguran sam da će doći vrijeme kada ćemo i to, kao i sve ostalo, uspjeti nadoknaditi i nastaviti uspješno raditi na visokoškolskom obrazovanju kao i do sada.

Želim na kraju zahvaliti svim nastavnicima koji održavaju nastavu na daljinu i svim studentima koji je marljivo prate. Rezultat je to predanog rada na razvoju alata e-učenja, ali i spremnosti nastavnika i studenata da svojim dodatnim trudom osiguraju kvalitetnu nastavu na daljinu kako bi se cjelokupni nastavni proces i dalje neometano odvijao u ovim teškim vremenima. Zahvaljujem i našem nenastavnom osoblju koje također u ovim prilikama daje svoj doprinos.

 

S nadom u naše skorašnje viđenje u okolnostima kakve su bile prije ove krize, svima želim da budete i ostanete zdravi te da uspješno savladate sve prepreke.

 

Vaš dekan,

dr. sc. Ivan Toth

 

 

Objava Dekanovo obraćanje studentima, nastavnicima i djelatnicima pojavila se prvi puta na VVG.hr.