Prijava

Vaša prijava

Projekt “Hrvatska stvara” i uz pomoć IK “VEL_IK”


Danas je u Centru tehničke kulture u Velikoj Gorici predstavljen projekt “Hrvatska stvara” u sklopu turneje po cijeloj Hrvatskoj u organizaciji tvrtke STEMI i Udruge Programerko. Informatički klub “VEL_IK”, kao centar za Zagrebačku županiju, ugostio je 50 učenika velikogoričkih osnovnih škola te njihove učitelje (OŠ Eugena Kumičića, Josipa Habdelića, Eugena Kvaternika, Nikole Hribara, Novo Čiče,…). Projekt “Hrvatska stvara” ima cilj osnovati volonterske “Code clubove” gdje će se djeca okupljati i družiti te programirati i stvarati nove inovacije u tehničkoj kulturi. Code Club je svjetska volonterska mreža besplatnih klubova programiranja za djecu, a osnovana uz podršku partnera Veleposlanstva Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske, Hrvatske zajednice tehničke kulture te Netokracije. Pokrovitelji su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a omogućili su ga Zagrebačka banka i Školska knjiga te drugi sponzori.

Nakon zanimljive prezentacije samog projekta, prezentirani su roboti STEMI Hexapod, LEGO, mBot te je održana i radionica “djeca za djecu” gdje su djeca međusobno izmjenila znanje i iskustvo u programiranju mBot i LEGO robota te micro:bitova.

Cijeli projekt ne bi bio moguć bez kontinuirane dugogodišnje pomoći Grada Velike Gorice, Zajednice tehničke kulture Grada Velike Gorice i Zagrebačke županije te roditelja naših učenika koji su u vikend akciji pomogli u čišćenju, krečenju i osvježenju cijelokupnog prostora. Sada velikogorička djeca imaju prostrani “Code club” gdje se osjećaju ugodno i sretno. Veliki potencijal imaju, a već su to uvelike i pokazali!

Hvala svima uz lijepi pozdrav iz IK “VEL_IK”
Jurica Levak (predsjednik), Vesna Cundeković (dopredsjednik), Snježana Ruklić (tajnik)

Iz medija:

Pogledajte reportažu sa Zagrebačke panorame HRT-a:

Kronike Velike Gorice:

FOTO Velika Gorica je županijski centar hvalevrijednog projekta ”Hrvatska stvara”

 

Slike sa današnjeg eventa:

  • Radionica "Djeca za djecu"