Prijava

Vaša prijava

Otvoren komunalni centar VG Goričanka


vgg_04
Zajedničkom fotografijom, pod nazivom „Zajedno za Goricu“ petstotinjak djelatnika velikogoričkih komunalnih tvrtki, otvoren je novi Komunalni centar u Velikoj Gorici. Tako se, nakon 15 godina podstanarstva, goričke komunalne tvrtke konačno smještaju pod svoj krov, na jednome mjestu i sve komunalne usluge građani mogu obaviti u novom komunalnom centru VG Goričanka, na adresi Ljudevita Posavskog 45, u Velikoj Gorici. S ciljem stvaranja boljeg, produktivnijeg ali i uslužnijeg grada, nastavljamo dobar posao u Velikoj Gorici te smo ostvarili uvjete da komunalna usluga bude pristupačnija, modernija i sustavnija – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić prilikom otvaranja Centra.

Trgovačka društva u vlasništvu grada, VG Komunalac, VG Vodoopskrba, VG Čistoća i Gradsko stambeno gospodarstvo završila su poslovnu godinu pozitivno te su iz svog redovnog poslovanja podmirila sve obveze, a znatan dio sredstava iz dobiti uložila su i u izgradnju i opremanje Komunalnog centra. Navedena trgovačka društva od svog osnutka su u unajmljenom prostoru i tijekom deset godina za najam su izdvojila 18,5 milijuna kuna. To je bio i razlog za ulazak u projekt VG Goričanke, kupnju nekadašnje posrnule tvornice s pripadajućim zemljištem, kako bi u konačnici sva komunalna poduzeća bila na jednome mjestu, što će i građanima omogućiti lakše i jednostavnije korištenje njihovih usluga.

Grad Velika Gorica proteklih se godina profilirao kao jedan od najperspektivnijih gradova u Hrvatskoj – koji razvija poduzetništvo i privlači investicije, ali i ulaže u mlade obitelji te posebno, obrazovanje djece. U tom kontekstu ovaj iskorak još je jedna potvrda modernizacije samog grada ali i uvođenje novih sadržaja koji će opravdati ovaj brend grada.
Ispred zgrade novog komunalnog centra, na uređenom trgu, postavljena je „pametna“, solarna klupa i „pametna“, solarna autobusna stanica koje nude besplatno napajanje elektroničkih uređaja omogućeno isključivo od energije sunca.

Komunalni centar ne staje na ovome! Cilj je potpuna modernizacija sustava te olakšavanje svih usluga grada za građane. U budućnosti će se u novom prostoru smjestiti i Javna vatrogasna postrojba kao i Crveni križ, a od dodatnih sadržaja Centar će imati bankarske usluge i ugostiteljstvo.

 

vgg_02
vgg_01
vgg_03

 

 

 

vgg_11
vgg_09
vgg_08

 

 

 

vgg_07
vgg_12
vgg_06