Prijava

Vaša prijava

Oprez, DHMZ izdao upozorenje! Uslijed novog naleta grmljavinskog nevremena moguća nove štete

[]

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je upozorenje za danas, 24. srpnja od 19 sati za grmljavinsko nevrijeme koje se očekuje u zagrebačkoj regiji. Također, za sutra, 25. srpnja, upozorenje na grmljavinsko nevrijeme vrijedi za regije: Zagreb, Rijeka, Karlovac i Gospić – tijekom cijelog dana, a to se odnosi i na velikogoričko područje koje bi, uz Zagreb moglo biti zahvaćeno nevrijemenom.

DHMZ upozorava građane da budu spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu. Pozivaju se građani da se zaštite od munja i mogućih oštećenja na imovini te na drveću. Također, moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Savjetuje se oprez i mogući prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu.

Stanovnici navedenih regija trebaju biti oprezni i pridržavati se savjeta i uputa DHMZ-a kako bi se smanjio potencijalni rizik i osigurala njihova sigurnost. Nadležne službe prate situaciju i apeliraju na građane da ostanu informirani putem službenih izvora o aktualnim vremenskim uvjetima, preporuke su iz Ravnateljstva civilne zaštite MUP RH.

Objava Oprez, DHMZ izdao upozorenje! Uslijed novog naleta grmljavinskog nevremena moguća nove štete pojavila se prvi puta na V'Gradu.