Prijava

Vaša prijava

Želje učenika postaju stvarnost – u obnovu i modernizaciju velikogoričkih škola uloženo još oko 150 tisuća eura

[]

U Osnovnoj školi Jurja Habdelića tijekom ljeta izvršeni su radovi na sanaciji parketa u tri učionice te su nabavljeni i montirani ormarići za učenike od petih do osmih razreda, što je bilo obećanje gradonačelnika na Sjednici dječjeg gradskog vijeća. No radovi ovdje ne završavaju jer je u tijeku rekonstrukcija kotlovnice koja će se priključiti na gradsku toplanu.

Ravnatelj škole Davor Vidović vjeruje kako bi od jeseni grijanje trebalo biti osigurano, a nova kotlovnica trebala bi osigurati manje kvarova i uštedu. Vrijednost ukupnih radova izvedenih na ovoj školi je malo veća od 25 tisuća eura.

Pročelnica za Upravni odjel za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti Lana Krunić Lukinić

Tijekom školskih praznika izvršeni su radovi u tri učionice u ovoj školi te su napravljeni novi ormarići što su djeca sama zamolila gradonačelnika. Na gradskoj sjednici ukazali su na potrebu za ormarićima, a želju im je gradonačelnik i ispunio, govori nam pročelnica Krunić Lukinić.

Davor Vidović, ravnatelj OŠ Jurja Habdelića rekao nam je kako je ove godine upisano nešto manje učenika u odnosu na prethodnih nekoliko godina.

Lagani pad bilježimo u područnoj školi u Velikoj Buni i Šiljakovini. Inače nam je velika navala za produženi boravak, a ove godine morali smo uvesti i neke promjene kako bismo osigurali dovoljno mjesta u produženom boravku. Nakon puno godina dobili smo i ormariće koje toliko učenici žele

Mateo je učenik šestog razreda OŠ Jurja Habdelić zahvalio je na postavljenim ormarićima koji su već dugo želja njegovih školskih kolega.

Generacijama se predlaže i postoji potreba za ormarićima, što smo i poručili gradonačelniku, a on je uvažio naše želje. Bilo je dosta ukradenih i izgubljenih stvari, a učenici su se žalili i na teške torbe koje sada mogu odložiti u ormariće, pojašnjava nam učenik Mateo.

Novi sustav zaključavanja u OŠ Eugena Kvaternika

Uređenje je provedeno i u Osnovnoj školi Eugena Kvaternika gdje je izvršena sanacija krova blagovaonice koja je zbog svoje postepene dotrajalosti počela prokišnjavati. Uz to izmijenjen je pod blagovaonice i uveden je novi moderan sustav zaključavanja škole čime će se stati na kraj čestim krađama. Vrijednost radova izvedenih na ovoj školi je malo veća od 36 tisuća eura.

– Tijekom obilnih kiša primijetili smo da blagovaonica prokišnjava te je bila potrebna hitna sanacija što smo odmah i poduzeli. Uz to ujedno smo sanirali i pod u blagovaonici, pojašnjava pročelnica.

Ravnateljica škole Monika Brleković kazala nam je kako će ove godine nastavu u školi nastavu slušati 672 učenika, no po pitanju upisa prvašića u školu, kao i OŠ Jurja Hbdelića, bilježe pad broja upisane djece.

– U područnu školu Dubranec upisan je rekordan broj od 16 učenika, dok je u Lukavcu osmero učenika. Također, želim prokomentirati novi sustav, sigurnost djece i nas zaposlenika iznimno nam je važna zbog čega smo odlučili postaviti novi sustav zaključavanja kako nitko izvana ne bi mogao ulaziti, osim da pozvone i jave se da su na ulazu, na što tajnice ili zaštitar dolaze do ulaznih vrata i otvaraju školu, pojašnjava nam ravnateljica.

Dodaje i kako je prokišnjavanje blagovaone napokon riješeno jer je predstavljalo velik problem uslijed natopljavanja podova i hvatanja vlage na zidove.

U obnovu OŠ Eugena Kumičića uloženo je više od 67 tisuća eura

Potpuno obnovljenu knjižnicu opremljenu novim namještajem dobila je Osnovna škola Eugena Kumičića. No radovima, koji su se provodili tijekom cijelog ljeta, postavljen je i novi pod te su novom bojom osvježeni zidovi učionice iz fizike.

Radovima koji se nastavljaju te koji su u tijeku uredit će se i školska dvorana gdje se postavlja novi strop. Očekivani završetak radova na stropu je do kraja ove godine. Vrijednost radova izvedenih na ovoj školi je 67.500,00 eura.

U OŠ Nikole Hribara postavljen novi moderan pod

U Osnovnoj školi Nikole Hribara obuhvaćenim radovima saniran je parket i pod u vrijednosti od 22 tisuće eura.

Ukupna vrijednost svih radova zajedno je više od 150 tisuća eura, zaključuje pročelnica.

Ravnatelj OŠ Nikole Hribara, ujedno i područne škole u Gradićima, Stjepan Marović pojasnio je kako je postavljanje novih podova zasad dovršeno, no nadaju se kako će i sljedeće godine nastaviti s obnovom kako bi se sve učionice opremile novim modernim podovima.

 

Objava Želje učenika postaju stvarnost – u obnovu i modernizaciju velikogoričkih škola uloženo još oko 150 tisuća eura pojavila se prvi puta na V'Gradu.