Prijava

Vaša prijava

Preminuo je Ivan Šuker, bivši velikogorički gradonačelnik i potpredsjednik Vlade

[]

Nakon teške bolesti, preminuo je Velikogoričanin Ivan Šuker, bivši velikogorički gradonačelnik, hrvatski političar i bivši ministar financija i potpredsjednik Vlade, prenose tako mediji.

Ivan Šuker rođen je u Livnu 1957. Njegov otac Cvjetko radio je u Njemačkoj. Kad mu je bilo 8 godina, obitelj se iz mjesta Gornji Rujani kod Livna, gdje su živjeli, preselila u Veliku Goricu. Završio je Srednju strojarsku školu u Zagrebu. Maturirao je s trojkom. Kraće vrijeme je studirao na Strojarskom a potom se 1976. prebacio na Ekonomski fakultet. Prvi stupanj tog fakulteta, višu stručnu spremu, završio je 1983. godine.

Šuker se 1984. godine zaposlio kao glavni knjigovođa u Odsjeku za budžet općine Velika Gorica, a dvije godine kasnije prelazi u Gradsku konferenciju Saveza socijalističke omladine Hrvatske gdje postaje šef računovodstva. Nadređeni mu je bio predsjednik SSOH u to vrijeme, Darinko Kosor. Na toj dužnosti ostaje do 1990. godine, a u službenim biografijama prešućuje taj podatak navodeći da je u razdoblju od 1986. do 1990. godine bio financijski direktor.

1990. godine postaje član Izvršnog vijeća Skupštine općine Velike Gorice i voditelj Porezne uprave Velike Gorice. U razdoblju od 1991. do 1992. godine je bio šef Kriznog stožera te općine, a od 1993. do 1997. je bio vanjski član Poglavarstva grada Zagreba.

Od 1997. do 2000. godine je obnašao funkciju podžupana Zagrebačke županije. Nakon izbora održanih 2000. godine postaje HDZ-ov saborski zastupnik. Bio je član Odbora za lokalnu samoupravu i Odbora za financije i državni proračun. Iste godine postaje čelnik Gradskog odbora HDZ-a i gradonačelnik Velike Gorice, a izabran je i u Predsjedništvo HDZ-a.

 

Objava Preminuo je Ivan Šuker, bivši velikogorički gradonačelnik i potpredsjednik Vlade pojavila se prvi puta na V'Gradu.


58. Tjedan kajkavske kulture u Krapini