Prijava

Vaša prijava

Velikogoričanka dovela dijete u dječji park na Tuđmancu pa u pješčaniku zatekla pseći “poklončić”

[]

U tišini jutarnjeg sunca, dječji park postaje žarište smijeha, igre i bezbrižnosti. No današnji događaj bacio je sjenku na jedan velikogorički park koji bi trebao biti mjesto bezbrižnosti i radosti.

Zabrinuta sugrađanka jutros nam je poslala fotografiju iz dječjeg parka na Tuđmancu, na kojoj se vidi kako je nepoznati sugrađanin, nakon što je njegov ljubimac obavio nuždu, ostavio “poklončić” u dječjem pješčaniku i otišao. Naravno, postoji mogućnost da vlasnik nije ni primijetio da je pas obavio nuždu, no poznato je kako je psima ulaz u dječje parkove, iz ovih razloga, izričito zabranjen.

Nepoznati sugrađanin ovakvim djelom podsjetio je na nužnost odgovornog ponašanja kako bismo očuvali ljepotu i sigurnost ovog dragocjenog prostora za igru te kako bismo sigurnost i zdravlje naše djece stavili na prvo mjesto.

(fotografija je editirana)

Zamislite radost i živahnu aktivnost koja se obično događa u dječjem parku – veselo vrištanje djece, smijeh, trčanje i igra. No, svaka priča ima svoje tamne strane. Ovog puta, to je izmet psa ostavljen u pješčaniku, prostoru koji bi trebao biti utočište za maštovitu igru naše djece. Ovaj događaj pokazuje potrebu za većom sviješću i odgovornošću prema našim zajedničkim prostorima.

Dječji parkovi nisu samo komadići zemlje i opreme za igru, oni su područja gdje djeca grade svoje prve prijateljstva, razvijaju svoju kreativnost i grade osnovne socijalne vještine. No kako bi parkovi ostali sigurni i čisti, važno je da svaki pojedinac preuzme svoj dio odgovornosti za očuvanje ovog okruženja.

Ljubimci su nerijetko neizostavni članovi naših obitelji, pružajući nam radost i vjernost. No vlasnici pasa moraju osigurati da njihovi ljubimci ne ugrožavaju okoliš. Parkovi nisu prikladna mjesta za šetnju pasa, a nipošto za njihovu nuždu. Ostavljanje izmeta psa u pješčaniku ne samo da je neprihvatljivo, već također predstavlja opasnost za zdravlje i higijenu parka te za djecu koja tamo igraju. Budimo odgovorni!

Objava Velikogoričanka dovela dijete u dječji park na Tuđmancu pa u pješčaniku zatekla pseći “poklončić” pojavila se prvi puta na V'Gradu.