Prijava

Vaša prijava

Iskoristite priliku – ove subote otvoreni dan u Aeroklubu Velika Gorica!

[]

Sjesti u kabinu zrakoplova i vinuti se nebu pod oblake nije nedostižan san, a da je tako, svjedoče i deseci pilota jedrilica koji su izašli iz jedriličarske škole Aerokluba Velika Gorica. Njima se ove godine pridružilo novih pet pilota – šareno društvo od 17-godišnje učenice do bivšeg vojnog pilota. Početkom godine brusili su znanje u prostorijama kluba u Cvjetnom naselju, a tijekom ljeta zajedrili iznad turopoljske ravnice s letjelišta Buševec.

Velikogorički aeroklub svoje prve stranice povijesti ispisuje 50-tih godina prošlog stoljeća, a u svojih 70 godina djelovanja iz(n)jedrio je velik broj pilota jedrilica. Mnogima od njih to je bila tek prva stepenica u daljnjim karijerama civilnih i vojnih pilota, a u klubu je i niz entuzijasta i zaljubljenika u sportsko letenje. Sve ih veže opčinjenost letenjem, a Goričani su posebno poznati po jedriličarstvu. Gorički aeroklub vlasnik je letjelišta, hangara i klupskih prostora u Buševcu te nekoliko jedrilica koja su na raspolaganju članovima kluba, a od nedavno aktivirali su i vitlo kojim se jednostavno i brzo podiže jedrilice u zrak.

Čime se sve bave, kako postati pilot jedrilice i koje su čari letenja i vi možete saznati iz prve ruke ove subote 9. rujna 2023. od 11 sati gdje vas očekuju članovi i prijatelji Aerokluba Velika Gorica.

Objava Iskoristite priliku – ove subote otvoreni dan u Aeroklubu Velika Gorica! pojavila se prvi puta na V'Gradu.