Prijava

Vaša prijava

Dani Europske baštine po prvi put u Novom Čiču, upoznajte živu baštinu zajednice

[]

Dani Europske baštine po prvi puta održati će se i u Novom Čiču, u prostorijama Turističko-edukativnog centra i Etno-naselju u subotu 30. rujna 2023. godine s početkom u 09:00 sati. Nakon prošlogodišnje teme Održivost baštine.

Ove godine u fokusu je Živa baština koja podrazumijeva razne forme nematerijalne kulturne baštine poput običaja, rukotvorina, znanja i vještina koji čine važan dio identiteta zajednice. Njezini je nositelji, članovi lokalne zajednice, s posebnom ljubavlju i predanošću čuvaju od zaborava i prenose s generacije na generaciju. Kako bismo podržali manifestaciju i sačuvali Živu baštinu koju čuvamo u Novom Čiču pripremljen je program koji uključuje razgledavanje, edukaciju i radionicu na temu tradicije i vještine veza i tkanja.

Osim navedenog, istoga dana paralelno će se održati i edukacija mladih u svrhu razvoja poduzetničkih vještina prilikom koje će mladi imati priliku, osim sudjelovanja na radionicama veza i tkanja, naučiti pripremati turopoljsku kotlovinu, domaću gibanicu, štrukle, zamijesiti i ispeći kruh u krušnoj peći te naučiti ponešto o gradnji krušne peći. Očekuje nas zanimljiva subota u Novom Čiču od 09:00 i svi ste pozvani.

Ostatak programa tijekom Dana europske baštine pogledajte ovdje.

Objava Dani Europske baštine po prvi put u Novom Čiču, upoznajte živu baštinu zajednice pojavila se prvi puta na V'Gradu.