Prijava

Vaša prijava

Zahvala Grada – Velikogoričke učiteljice najuspješnije su odgojno-obrazovne radnice u Hrvatskoj i hvala im na tome

[]

Velika Gorica jutros je ugostila svoje istaknute učiteljice koje su nagrađene kao najuspješnije odgojno-obrazovne radnice u Hrvatskoj za prošlu školsku godinu.

Povodom Svjetskog dana učitelja, Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je 505 najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika u Hrvatskoj za školsku godinu 2022./23., na svečanosti održanoj u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Među nagrađenim učiteljima i učiteljicama su i naši Velikogoričani, odnosno sedam učiteljica – tri učiteljice iz OŠ Nikole Hribara, Erika Likan Kelentrić, Valentina Japec i Vesna Stipić, dvije iz OŠ Eugena Kvaternika, Dalia Kager i Marina Mužek te je nagrađena i Ivana Petravić iz Gimnazije Velika Gorica. Također, jedna nagrada otišla je i u Kravarsko, Renati Kolarec iz OŠ Slavka Kolara iz Kravarskog.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar poručio je kako mu je iznimna čast dodijeliti nagradu učiteljicama i kako je zaista divno biti među uspješnim učiteljicama koje predstavljaju ponos Velike Gorice.

“Drago mi ej da ste s nama odlučile podijeliti ovaj svečan i poseban trenutak, a biti nagrađeni učitelj, i to ne po prvi put, pokazuje vašu izvrsnost. Iz vaše sam struke pa znam koliko je teško raditi s malom djecom i snositi odgovornost odgajatelja i učitelja. Svakom roditelju njegovo dijete je centar svijeta, zato volim učitelje nazvati projektantima i arhitektima budućnosti”, kazao je gradonačelnik Ačkar.

Obrazovanje je najveća moć u oblikovanju budućnosti, kazao je gradonačelnik Ačkar, te ujedno zahvalio učiteljicama na svemu što su do sada učinile za djecu u svojim školama. Simbolično, kao znak velike zahvale, uručio im je Turopoljski leksikon te i još jednom ukazao na velik značaj kojeg obnašaju naše Velikogoričke učiteljice.

 

 

Objava Zahvala Grada – Velikogoričke učiteljice najuspješnije su odgojno-obrazovne radnice u Hrvatskoj i hvala im na tome pojavila se prvi puta na V'Gradu.