Prijava

Vaša prijava

Revitalizacija sporta na Plesu – dovršava se novo moderno košarkaško igralište

[]

U srcu Gradske četvrti Pleso, između ulica Šandora Breščenskog i Vladimira Nazora, uskoro će niknuti novo, moderno košarkaško igralište. Dimenzije igrališta, koje će se prostirati na 30×17 metara, odgovarat će svim standardima suvremene košarke, a njegova podloga od sintetske gume u dva sloja pružit će igračima optimalne uvjete za igru.

Kako nam govori predsjednik vijeća GČ Pleso Slavko Perković projekt izgradnje ovog igrališta nije novost za mještane Plesa. Već nekoliko godina, vijeće Gradske četvrti Pleso isticalo je potrebu za takvim objektom u svojim godišnjim planovima. Želja mještana za novim košarkaškim igralištem dodatno je potaknuta činjenicom da je prije nekoliko godina Gradska četvrt dobila igralište za mali nogomet s umjetnom travom, što je bio veliki korak naprijed za lokalnu sportsku zajednicu.

Gradska četvrt Pleso

Uz potporu gradonačelnika Krešimira Ačkara i suradnju s Razvojnom agencijom Grada Velike Gorice – VE-GO-RA, čija je ravnateljica Mateja Kalisar, projekt je apliciran na Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Zahvaljujući ovoj inicijativi, Grad Velika Gorica ostvario je potporu u iznosu od 16.100,00€, što čini 40% bespovratnih sredstava od ukupne vrijednosti projekta.

Gradska četvrt Pleso

Mještani Plesa s nestrpljenjem očekuju otvaranje novog igrališta. Košarka, zajedno s malim nogometom, oduvijek je bila dio sportske tradicije ovog naselja. Sredinom 90-ih godina, zbog velike popularnosti ovih sportova, vlasti su bile primorane preseliti košarkaško igralište na betonsko odbojkaško igralište. Nažalost, to igralište s vremenom je došlo u loše stanje i više nije bilo prikladno za igru.

Zato je ova nova investicija od velikog značaja za lokalnu zajednicu. Zahvaljujući podršci Grada Velike Gorice i Razvojne agencije VE-GO-RA, mještani Plesa uskoro će ponovno moći uživati u košarkaškim nadmetanjima. Radovi na izgradnji igrališta već su započeti i očekuje se da će biti dovršeni do početka prosinca 2023. godine.

Objava Revitalizacija sporta na Plesu – dovršava se novo moderno košarkaško igralište pojavila se prvi puta na V'Gradu.