Prijava

Vaša prijava

Bogatstvom turopoljskog kraja obilježena i proslavljena 25. obljetnica Zajednice kulturno umjetničkih udruga

[]

Zajednica kulturno umjetničkih udruga Grada Velike Gorice, najveća županijska zajednica te vrste, sinoć je proslavila svoju 25. obljetnicu rada svečanom sjednicom u Dvorani Gorica. Ovaj događaj bio je prilika da se predstave zborovi, vokalni sastavi i mažoretkinje, uz reviju narodnog ruha koju je pripremila Ivana Lučan, ističući “koliko je veliko bogatstvo turopoljskog kraja”.

Predsjednik zajednice, Vladimir Štarkelj, istaknuo je važnost kulture i njenu duboku povezanost s prošlošću: “Zajednica kulturno umjetničkih udruga unapređuje kulturni život grada, ali i šire okolice. Imamo izvrne uvjete za sve ono što radimo jer naša kultura seže daleko u prošlost gdje otkrivamo svu ljepotu i bogatstvo narodnih vrijednosti koje želimo prezentirati te potaknuti kreativno poduzetništvo u kulturi”.

Zajednica je osnovana 19. ožujka 1998. godine na inicijativu pročelnika za kulturu gospodina Zvonka Kunića te Vesne Župetić, a predsjednik zajednice naglasio je i kako zajedništvo i sloga i dalje jačaju kulturno-umjetnički amaterizam.

Zajednica danas obuhvaća 18 udruga u kulturi s članovima koji ostvaruju opažene rezultate u zemlji i svijetu. Zlatko Herček, predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Zagrebačke županije, čestitao je na jubileju i istaknuo važnost očuvanja tradicije i širenja kulture.

Gradonačelnik Velike Gorice, Krešimir Ačkar, pohvalio je rad Zajednice, govoreći:

– “Kultura je nešto specifično i prekrasno, te ne pripada nikome, a zapravo pripada svakome. Kultura je nešto što zbližava i nešto što je kroz povijest pokazalo i činilo razliku između uspješnih i neuspješnih civilizacija”.

Zaključno, predsjednik Štarkelj poručio je: “Kultura je dijeljenje kreativnih znanja, vještine i talenta. Kultura nije svrha sama sebi, već podiže ljepotu življenja”, naglašavajući neprocjenjivu vrijednost kulture i umjetnosti.

Objava Bogatstvom turopoljskog kraja obilježena i proslavljena 25. obljetnica Zajednice kulturno umjetničkih udruga pojavila se prvi puta na V'Gradu.


Dučec na koncertu Lada