Prijava

Vaša prijava

S ciljem očuvanja okoliša Velika Gorica izdvojila gotovo 11 tisuća eura za ‘zelene’ programe i projekte

[]

Grad Velika Gorica, vođen člankom 18. Poslovnika o radu Gradonačelnika, donio je važan Zaključak 16. studenog 2023. godine, usmjeravajući financijska sredstva prema programima i projektima udruga u području zaštite okoliša i prirode za tekuću godinu. Ovaj potez reflektira gradsku strategiju poticanja aktivnosti usmjerenih na ekološku svijest i održivi razvoj.

Sredstva su raspodijeljena temeljem rezultata javnog natječaja, s posebnim fokusom na projekte koji promiču edukaciju i ekološku svijest u lokalnoj zajednici. Ukupno je dodijeljeno 11.291,48 eura različitim udrugama, s projektima kao što su “Etno naselje Novo Čiče” od KUD-a Novo Čiče i “Zeleni redar” udruge Zelena Akcija Mičevec, koji naglašavaju važnost obrazovanja mladih u zaštiti prirode.

Fondovi su osigurani u gradskom proračunu za 2023. godinu, pod Razdjelom 09 – Upravni odjel za prostorno planiranje, graditeljstvo i zaštitu okoliša. Svi nositelji projekata potpisat će ugovore s Gradonačelnikom, čime se osigurava da će sredstva biti isključivo korištena za namjenske aktivnosti, u skladu s postavljenim ciljevima i ugovornim obvezama.

Ovaj zaključak, koji je stupio na snagu danom donošenja, objavljen je u Službenom Glasniku Grada Velike Gorice, simbolizirajući transparentnost i odgovornost gradske uprave prema svojim građanima i okolišu.

Sve detalje pogledajte ovdje.

Objava S ciljem očuvanja okoliša Velika Gorica izdvojila gotovo 11 tisuća eura za ‘zelene’ programe i projekte pojavila se prvi puta na V'Gradu.


Interliber 2023.