Prijava

Vaša prijava

Vukovina poziva na molitvu, dobro druženje i paljenje adventskih svijeća

[]

Adventska događanja u Vukovini ove godine obuhvaćaju niz duhovnih i zajedničkih aktivnosti koje će se odvijati tijekom prosinca. Mještani Vukovine i njihovi gosti imat će priliku okupiti se na molitvi i paljenju adventskih svijeća, simbola svjetlosti i nade u doba iščekivanja.

Paljenje prve adventske svijeće bit će u nedjelju, 3. prosinca u 18:30 sati, a nastavit će se svake sljedeće nedjelje sve do Badnjaka, 24. prosinca, kada će se održati jutarnji obred u 8:30 sati. Ovi intimni trenuci okupljanja održat će se ispred Križnog drveta u Vukovini, simboličnog mjesta koje pojačava osjećaj zajedništva i duhovnosti.

Svakog će tjedna nastupati različiti vokalni sastavi, dodajući glazbenu komponentu adventskim susretima. KUD Dučec, Vokalna grupa Mraclin, KUD Slavuj, Ženski vokalni sastav Bukevje, Hrvatsko pjevačko društvo Kučani, te Župni zbor Svete Cecilije iz Vukovine, svojim će nastupima obogatiti atmosferu i pružiti duhovnu hranu okupljenima.

Zajedništvo će biti dodatno pojačano dijeljenjem plodova rada i Božjeg dara. Organizatori pozivaju sve da donesu kolače, peciva, kobasice, likere, rakije, vina i druge delicije koje žele podijeliti. Ovaj čin dijeljenja simbolizira širinu srca i otvorenost duha zajednice, ističući da je advent vrijeme darivanja i dijeljenja s bližnjima.

Vukovina info

Objava Vukovina poziva na molitvu, dobro druženje i paljenje adventskih svijeća pojavila se prvi puta na V'Gradu.