Prijava

Vaša prijava

Učenici iz Kvaternika izradili više od 60 predivnih i kreativnih jaslica od raznih materijala

[]

Sinoć je u Uredu Bake Božićnjak otvorena izložba jaslica koje su, zajedno sa svojim obiteljima, učiteljima i profesorima, izradila djeca Osnovne škole Eugen Kvaternik. Već po drugi put, izložba je svoj dom pronašla na Adventu u Gorici, a u grijanom šatoru pored Ledane možete ju pogledati sve do kraja Adventa.

Nataša Čurić, vjeroučiteljica OŠ Eugena Kvaternika te voditeljica Učeničke zadruge Eugen pojasnila nam je kako izložba jaslica postoji po cijelom svijetu, a najveća svake godine nalazi se u Rimu, te kako je riječ o dugogodišnjoj tradiciji u koju su se odlučili uključiti i velikogorički učenici.

“Izložba je velika inspiracija uključiti i potaknuti učenike na ovakvu aktivnost, posebice jer su jaslice izrađivali od raznih materijala. Učenici su jaslice radili uz pomoć svoje  obitelji, baka, djedova, a to je ujedno i bio dodatni cilj, da potaknemo interakciju i suradnju u obitelji već tijekom početka blagdana”, govori nam vjeroučiteljica Čurić.

Ove godine na izložbi je više od 60 jaslica, a kako nam govori vjeroučiteljica, posebno radostan trenutak je mala neizvjesnost tijekom početka akcije jer nikada ne očekuje toliko velik broj djece koja se uključe u izradu jaslica.

“Do zadnjeg dana ne znamo točan broj jaslica, a svake godine se to čudesno umnoži, a ove godine smo otišli preko svih očekivanja. Ove godine djeca su se zaista jako angažirala oko svega, malo je veći odaziv među mlađim učenicima, a jaslice su izrađivala djeca od prvog do osmog razreda”, pojasnila nam je vjeroučiteljica Čurić.

Svake godine izrada jaslica okupi sve više djece koja se služe raznim tehnikama i materijalima, pa je tako učitelje u školi posebno obradovala i iznenadila jaslica izrađena od jesenskih tikvica, a s ovakvim zamahom i uspjehom, govori nam vjeroučiteljica Čurić, možda jednog dana otputuju i u Rim gdje će se na svjetskoj izložbi jaslica predstaviti i naše velikogoričke.

Objava Učenici iz Kvaternika izradili više od 60 predivnih i kreativnih jaslica od raznih materijala pojavila se prvi puta na V'Gradu.


Državno Natjecanje iz geografije