Prijava

Vaša prijava

Poduzetnički inkubator u Velikoj Gorici: Novo poglavlje za mlade poduzetnike

[]

U Velikoj Gorici uskoro završava izgradnja Poduzetničkog inkubatora, vrijednog 26,1 milijun kuna. Projekt je značajno financiran sredstvima EU fondova, čime se potvrđuje njegova važnost i potencijal. Ova moderna struktura pružit će vitalnu podršku mladim poduzetnicima i inovatorima iz Velike Gorice, nudeći im ključne resurse za razvoj njihovih poslovnih ambicija.

Ciljevi i očekivanja

Gradonačelnik Krešimir Ačkar ističe da je cilj projekta stvaranje pozitivne poduzetničke klime i poticanje zapošljavanja. Inspiriran uspjesima kao što su Rimac i Infobip, koji su svoje početke također imali u poduzetničkim inkubatorima, gradonačelnik vjeruje da će ovaj inkubator biti ključan za razvoj novih uspješnih poduzeća.

Struktura i sadržaj inkubatora

Inkubator će se prostirati na 2.031,5 m², nudeći 31 ured za poduzetnike, zajedničke radne prostore, sastančke dvorane, i modernu konferencijsku dvoranu. Posebna pažnja posvećena je opremanju inkubatora suvremenim tehnološkim alatima poput 3D printera i specijaliziranih kamera, što će dodatno potaknuti inovativnost i kreativnost korisnika.

Korisnici i beneficije

Inkubator je usmjeren na mlade s inovativnim idejama, učenike, studente, te poduzetnike s manje od pet godina iskustva. Osim pristupa modernim radnim prostorima, korisnici će imati priliku za stjecanje novih vještina, savjetovanje, edukaciju i mentoriranje. Također, predviđa se suradnja s lokalnim srednjim i visokim školama.

Završna faza i budući planovi

Projekt je u završnoj fazi, a već u veljači očekuje se useljenje prvih poduzetnika. VG Poduzetnički inkubator predstavlja značajan korak naprijed u poticanju lokalnog poduzetništva i inovacija, stvarajući temelje za novu generaciju uspješnih poduzetnika.

Objava Poduzetnički inkubator u Velikoj Gorici: Novo poglavlje za mlade poduzetnike pojavila se prvi puta na V'Gradu.