Prijava

Vaša prijava

ZAVRŠNA FAZA Pred krajem radovi na vatrogasnom domu u Novom Čiču

['novo čiće', 'vatrogasni dom']

U Novom Čiču je u tijeku izgradnja novog vatrogasnog doma nakon što je stari oštećen u potresu. Kako vatrogasci, tako i KUD-ovci, Udruga umirovljenika i Društvo žena snalazili su se za prostor, a završetkom ove investicije vrijedne 1 245 000 eura ova iznimno aktivna društva dobit će adekvatan prostor.

Novo zdanje od 900 kvadrata će uz spomenute Udruge i Društva koristiti i brojni drugi mještani.

– Ovo će uistinu biti društveni dom u pravom smislu jer će osim vatrogasaca ovdje svoj prostor pronaći vrijedne udruge koje djeluju na dobrobit ovoga kraja kojima, kao i Mjesnom odboru ovim putem zahvaljujem. Njihov rad nije prošao nezapaženo. Kompletni radovi trebali bi biti privedeni kraju oko Nove godine – poručio je prilikom obilaska radova velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar.

– Ovaj dom bio je iznimno potreban našem mjestu. Sigurni smo kako će ovaj novi prostor dodatno  obogatiti mjesto u kojem raste broj žitelja. Sretni smo što na našem području djeluje puno udruga koje će sada ponovno moći raditi u prikladnom prostoru –  poručio je predsjednik Mjesnog odbora Čedomir Tomašić.

Sretni su i iz Udruge umirovljenika koja broji čak 130 članova jer će im ovaj prostor ponovno omogućiti druženja i razne aktivnosti kojima će podići kvalitetu života.

Uz izgradnju novog vatrogasnog doma, Grad je uložio sredstva i u uređenje i opremanje Kulturno-edukativnog centra Novo Čiče.

Objava ZAVRŠNA FAZA Pred krajem radovi na vatrogasnom domu u Novom Čiču pojavila se prvi puta na V'Gradu.