Prijava

Vaša prijava

Medicinski centar Gorica u svibnju nudi 15% popusta na brojne usluge!

['ldct pluća', 'leder', 'Medicinski centar Gorica', 'nikola ivan leder', 'rendgen', 'rtg', 'rtg velika gorica']

Medicinski centar Gorica s radom je počeo prije dva mjeseca i svakim danom raste uvodeći nove medicinske usluge koje olakšavaju obavljanje pregleda Velikogoričanima jer sada u svom gradu u rekordnom roku mogu obaviti sve potrebno, a kada je zdravlje u pitanju, znamo koliko je vrijeme ključno.

Što sve možete ostvariti uz popuste u svibnju, saznajte u nastavku.

Medicinski centar Gorica vrlo brzo je postao mjesto na kojem uz vrhunsku i najmoderniju tehnologiju, stručan i potvrđen tim liječnika te medicinskog osoblja možemo ostvariti niz usluga.

Centar nudi niz radioloških usluga: rendgen, mamografiju, višeslojnu kompjutoriziranu tomografiju (MSCT) i magnetsku rezonanciju (MR), ultrazvuk te color doppler. Na raspolaganju su nam i usluge iz područja medicine rada, sistematski pregledi za tvrtke i pojedince te laboratorij. Važno je spomenuti naravno i naše specijalističke ambulante iz područja urologije, kardiologije, ortopedije, fizikalne medicine, dermatologije i kirurgije koje vode eminentni zagrebački liječnici.

U kratkom razgovoru sa specijalistom radiologije dr. med. Nikolom Ivanom Lederom, ravnateljem ovog centra, saznali smo novitete.

„Za početak, hvala svima koji su naš centar tako brzo prepoznali kao važnu ustanovu. Želja nam je da na jednom mjestu Velikogoričani imaju široki raspon vrhunskih medicinskih usluga na dohvat ruke te da više ne moraju ići u Zagreb za svaki pregled. Kao što znate, prva smo ustanova koja je u Veliku Goricu dovela MSCT i MR uređaj koji su iznimno bitni pri dijagnostici bolesti.

Foto: Medicinski centar Gorica

Pristup koji zagovaramo, od svakog liječnika, do svakog našeg zaposlenika, je taj da je pacijent na prvom mjestu. Znam, tako bi uvijek i trebalo biti, ali često nije radi preopterećenosti sustava. Što nam to znači? Naš centar okuplja vrhunske stručnjake sa svakog pojedinog područja, iza kojih su godine rada i priznanja tog rada u medicinskoj struci, s jedne strane, uz najnoviju i najmoderniju opremu visoke kvalitete.

Obraćaju nam se ljudi koji boluju od ozbiljnih bolesti i empatija tj. ljudski pristup su nam jako važni. Nadam se da će Vaši čitatelji to moći i sami provjeriti ako zatrebaju naše usluge.“

Popusti od 15 % u Medicinskom centru Gorica

Od 6. do 31. svibnja 2024. godine u Medicinski centru Gorica nude se dvije odlične akcije:

  • povodom Međunarodnog praznika rada, centar nudi 15 % popusta na MR kralježnice i zglobova
  • Svjetski dan astme tradicionalno se obilježava prvog utorka u svibnju, što je ove godine utorak 7. svibnja pa je centar odlučio to obilježiti svojom akcijom od 15 % na RTG pluća i srca te LDCT pluća.
Foto: Medicinski centar Gorica

Popust od 15 % na MR kralježnice i zglobova

Svi oni koji puno sjede dok rade, poput raznih administrativnih zanimanja, kao i oni koji puno stoje ili nose težak teret, mogu imati problema s kralježnicom i osjetiti bol u predjelu vrata i leđa koja ih ometa u obavljanju svakodnevnih poslova. Uobičajena indikacija za MR kralježnice jest pojava boli.

Magnetska rezonanca kralježnice neinvazivna je tehnologija snimanja bez opasnosti ionizirajućeg zračenja. Pregledom se dobije jasan i detaljan slikovni prikaz kralježnice i okolnih tkiva te je najosjetljivija radiološka metoda za pregled anatomije i dijagnostiku bolesti kralježnice.

Magnetska rezonancija kralježnice preporučuje se i kada postoji sumnja na kompresiju leđne moždine koju najčešće uzrokuje prolaps ili hernija diska. U slučaju takvih događaja, MR kralježnice je zapravo jedina slikovna metoda kojom možemo prikazati odnos diska, leđne moždine i živaca.

Osjećate li sijevajuće bolove, trnce, žarenje i slično, moguće je da i Vi imate problem hernije diska i uklještenje živca (lumboishijalgija tj. išijas). Nadamo se da ćete se naručiti što prije jer to su vrlo bolna stanja, a MR je jedina slikovna metoda koja pruža uvid u stanje živaca.

Foto: Medicinski centar Gorica

Popust od 15 % na RTG pluća i srca te LDCT pluća

Astma je jedna od najčešćih kroničnih bolesti u općoj populaciji s većom učestalošću u djetinjstvu i mlađoj životnoj dobi nego u zreloj i starijoj životnoj dobi. Incidencija astme varira u različitim zemljama svijeta između 1 i 18 %, a u Hrvatskoj iznosi oko 3 %.

Rendgensko snimanje pluća potrebno je kod sumnje na upalu pluća, bronhitisa, traume prsišta, tumora pluća, kao dio predoperativne obrade, ali i kao dio sistematskog pregleda ukoliko postoji indikacija internista.

Pretraga se radi i preventivno kod osoba kod kojih postoji rizik za bolesti pluća, kao što su pušači, zatim kod preventivnih pregleda za određena zanimanja te na indikaciju liječnika specijalista.

Kompjutorizirana tomografija – niskodozni LDCT je bezbolna, neinvazivna i vrlo precizna dijagnostička metoda koja omogućuje istovremeni prikaz krvnih žila,

CT pretrage za dobivanje slike koriste istu vrstu zračenja kao i RTG. Ova brza i jednostavna metoda pruža važne informacije koje pomažu u donošenju odluka o daljnjem liječenju. Vrlo često se koristi upravo za pregled pluća kada LDCT pluća omogućuje preciznu vizualizaciju struktura plućnog tkiva i pomaže u otkrivanju različitih promjena ili lezija.

„Ova pretraga je ujedno i temelj preventivnog programa probira tzv. „screening” u sklopu prevencije karcinoma pluća. Medicinski centar Gorica odlikuje se najmodernijim uređajima, vrhunske kvalitete koji koriste najnovija dostignuća tehnologije i programe koji smanjuju dozu zračenja na najmanju moguću mjeru.“, napomenuo je naš sugovornik dr. med. Nikola Ivan Leder.

Medicinski centar Gorica smješten je u Ulici Matije Slatinskog 2, Velika Gorica. Kontakti: 01 61 54 303, 095 919 25 84, info@medicinski-cantar.hr

Za više informacija možete i posjetiti web stranicu Medicinskog centra Gorica.

 

Objava Medicinski centar Gorica u svibnju nudi 15% popusta na brojne usluge! pojavila se prvi puta na V'Gradu.