Prijava

Vaša prijava

ŽDO u Velikoj Gorici proveo očevid, za ubojstvo osumnjičen 48-godišnjak

['femicid', 'ubojstvo žene', 'ŽDO Velika Gorica']

Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Velikoj Gorici provelo je očevid na mjestu teškog ubojstva žene u blizini nedovršene Sveučilišne bolnice, za koje je osumnjičen 48-godišnji hrvatski državljanin.

Prema priopćenju Državnog odvjetništva (DORH), postoji osnovana sumnja da je upravo on odgovoran za kazneno djelo protiv bliske ženske osobe, također hrvatske državljanke.

Podsjetimo, incident se dogodio sinoć oko 19.20 sati, kada je žrtva nasmrt izbodena oštrim predmetom. Policija je potvrdila da je osumnjičenik pod nadzorom.

Na mjestu događaja, na nasipu rijeke Save, zamjenica županijske državne odvjetnice provela je očevid uz stručnu pomoć Ekipe za očevide Policijske uprave zagrebačke.

U ovom trenutku, velikogorički ŽDO, u suradnji s policijom, nastavlja poduzimati mjere i radnje kako bi utvrdio sve relevantne činjenice i okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog događaja.

Priopćenje PU zagrebačke
Jučer, 6. svibnja oko 19.20 sati u Novom Zagrebu, na Jadranskoj aveniji, na nasipu u blizini nedovršene Sveučilišne bolnice, prema do sada prikupljenim informacijama muškarac je nožem usmrtio žensku osobu. Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ovim kaznenim djelom odmah je stavljen pod nadzor policije.

Na mjestu događaja je obavljen očevid kojim je rukovodila dežurna zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Velikoj Gorici u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke, Službe za očevide i kriminalističku tehniku. Nakon obavljenog očevida, tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Objava ŽDO u Velikoj Gorici proveo očevid, za ubojstvo osumnjičen 48-godišnjak pojavila se prvi puta na V'Gradu.