Prijava

Vaša prijava

Plenković o izborima: 'HDZ je apsolutni, kolosalni pobjednik izbora'

['hrvatska', 'vlada', 'sabor', 'izbori', 'politika']

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je izbore komentirao rekavši da je HDZ "apsolutni pobjednik".

"Želim iskazati jedinstven stav cijelog vodstva HDZ-a da je HDZ apsolutni, kolosalni pobjednik ovih lokalnih izbora. Mi smo osvojili 15 od 20 hrvatskih županija, što se nije dogodilo nikada u povijesti. Osvojili smo Varaždinsku i Bjelovarsko-bilogorsku. Vratili smo Ličko senjsku županiju, ostalo smo sve ponovili, nažalost nismo u Šibensko-kninskoj županiji, moramo napraviti analizu što možemo napraviti bolje. Od šest najvećih gradova, HDZ je dobio povjerenje u tri, u Osijeku, Zadru i Velikoj Gorici, rekao je Andrej Plenković čestitavši Ivanu Radiću koji je prvi put odnio Osijek za HDZ.

{"RELATED":4043534}

Okomio se na Ivoševića u Splitu, rekavši da je to sramota i ljaga što su Splićani izabrali čovjeka koji je antisemit na mjesto zamjenika gradonačelnika. Dodao je i da očekuje da Ivošević ode iz politike, a da se Puljak ogradi od njega. 

Vice Mihanović je doživio enormnu agresiju u ovoj kampanji, ocijenio je Plenković, kao i Davor Filipoviću u Zagrebu. "Njih dvojica su bili na otvorenoj streljani u posljednja dva mjeseca i to nesmiljeno strijeljanje njih dvojice je očito polučilo neke rezultate", rekao je Plenković.