Prijava

Vaša prijava

Mario Strahonja o dvojbenoj situaciji iz Pule: 'Dojam je da je došlo do kontakta, ali ni na jednoj se kameri ne vidi jasno'

['sport', 'nogomet', 'košarka', 'rukomet', 'judo', 'tenis', 'vaterpolo', 'rtl liga']

Završnica Hrvatske nogometne lige je pred vratima. Uskoro ulazimo u posljednju četvrtinu prvenstva, a trenutno je velika gužva na vrhu poretka. Dinamo i Osijek su izjednačeni s 53 boda s tim da Zagrepčani imaju utakmicu manje. Ispod njih se našla Rijeka s 52, a Hajduk je ostao na 48 i utakmicom manje od Osijeka i Rijeke nakon kiksa u Puli.

U ovom kolu je Osijek odigrao bez pogodaka protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj, Dinamo lakoćom porazio beskrvni Šibenik na Maksimiru s 3:0, a Rijeka se relativno lagano obračunala s neugodnim Slaven Belupom pobijedivši također 3:0. Najefikasnija je u ovom kolu bila Gorica koja je protiv fenjeraša lige, Hrvatskog dragovoljca prekinula dugi niz negativnih rezultata i uzela tri boda pobjedom 4:0.

Dvojbena situacija u Puli

Kolo su zaključili remijem Istra i Hajduk odigravši 1:1, a utakmicu je uz katastrofalnu pogrešku Hajdukova stopera Nikole Katića obilježila i dvojbena situacija sredinom drugog dijela.

{"RELATED":4204952}

Hajduk je neposredno nakon Istrinog izjednačenja zabio pogodak i činilo se da su Splićani opet u prednosti no oglasio se VAR koji je upozorio suca utakmice Tihomira Pejina na kontakt u ranijoj fazi napada koji se zbio između Nikole Kalinića i obrambenog igrača Istre. Nakon čak šest minuta provjere, Hajduku je poništen pogodak. O opravdanosti te Pejinove odluke govorio je u HRT-ovoj emisiji Stadion, Mario Strahonja.

'Problem je što je provjera trajala šest minuta'

"Pejin je dobro ušao u utakmicu sve do trenutka kad mu se uključio VAR. U 38. minuti je donesena dobra odluka u kojoj je prvo lopta pogodila igrača Hajduka u tijelo. Kod poništenog pogotka Hajduka postoji dojam da je postojao prekršaj. Kažem, dojam jer ne možemo znati intenzitet", kazao je Strahonja pa onda objasnio svoje mišljenje.

{"RELATED":4205010}

"Upitno je samo je li pogreška jasna i očigledna pa da VAR da priliku sucu da je popravi. Dojam je da je došlo do kontakta, ali nigdje se ne vidi jasno. Ono što je problem je što je provjera trajala šest minuta. Mislim da je odluka dobra, ali upravljanje situacijom je bilo loše. Najbolje bi bilo da je ovu odluku donio bez VAR. Ono što mislim je da se malo pogubio s disciplinskim mjerama jer u ovoj situaciji Kalinić nije zaslužio karton", zaključio je Strahonja.