Prijava

Vaša prijava

U Zagrebu uhićen muškarac koji je pobjegao iz BiH zbog teškog ubojstva. Prijetilo mu 17 godina zatvora, a sada ulovljen i s drogom

['novosti', 'novosti hrvatska', 'novosti svijet', 'svijet', 'hrvatska', 'vijesti', 'vijesti hrvatska', 'vijesti svijet']

Zagrebačka policija izvijestila je kako je u srijedu, 30. ožujka na području Novog Zagreba u Iškom putu uhićen muškarac koji je, kako se čini, u susjednoj BiH počinio teško ubojstvo pa pobjegao u Hrvatsku.

Policijski službenici Odjela za potrage i Interventne policije Policijske uprave zagrebačke postupali su po tjeralici za 48-godišnjakom, raspisanoj od strane Županijskog suda u Velikoj Gorici zbog izdržavanja zatvorske kazne u trajanju od 17 godina poradi počinjenja kaznenog djela „Teško ubojstvo“, počinjenog na teritoriju Bosne i Hercegovine 2009. godine.
 
Temeljem naloga suda u stanu kojim se koristio 48-godišnjak, obavljena je pretraga kojom prilikom je pronađeno ukupno 167 grama kokaina, preša za pakiranje droge, vaga i ostali pribor, govore iz policije.
 
Temeljem Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima, Republika Hrvatska je preuzela izvršenje kaznene presude od Republike Bosne i Hercegovine nakon čega je osoba predana u Zatvor u Zagrebu, dok će kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela  ”Neovlaštena proizvodnja i promet drogama” biti dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.