Prijava

Vaša prijava

Robert Prosinečki ekskluzivno za RTL govorio o šansama Hrvatske i Srbije na SP-u, a onda otkrio tko je po njemu najbolji igrač HNL-a

['sport', 'nogomet', 'košarka', 'rukomet', 'judo', 'tenis', 'vaterpolo', 'rtl liga']

Nakon godinu i pol bez angažmana Robert Prosinečki se vratio nogometu i prije dva tjedna sjeo na klupu slovenske Olimpije. Već je upisao prvu pobjedu, a sada ga čeka najveći derbi slovenskog nogometa protiv Maribora.

Prosinečki je ekskluzivno za RTL govorio o tome može li Zmajčeke odvesti do naslova i kakve su šansama Vatrenih na Svjetskome prvenstvu. Također, otkrio je tko je po njemu najbolji igrač HNL-a te je kakve su šanse Srbije koju vodi njegov bivši suigrač Piksi Stojković na Mundijalu.

'Idemo na pobjedu, jer kad bi došli do tri boda onda bi se zakuhalo'

Na početku razgovora, Prosinečki je otkrio kako je uopće izabrao Olimpiju za ponovni trenerski angažman.

"Mi svi znamo da ako dugo ne radiš, svi te zaborave. Tako i igrač, ako dugo ne igra svi ga zaborave. Tako uz što što mi je blizu Zagreba i familije, izabrao sam Olimpiju jer klub koji dobro poznam i ljude te zbog toga imam veliku motivaciju", kazao je veliki Žuti te najavio juriš na sva tri boda u derbiju protiv Maribora koji sedam kola prije kraja ima sedam bodova prednosti.

{"RELATED":4215408}

"Mi idemo s jednom pobjedom u Maribor. Idemo na pobjedu, jer kad bi došli do tri boda onda bi se zakuhalo. Došli bi na samo četiri boda. Kad se zakuha onda je pritisak i na Mariboru. Sve je moguće, ali nećemo se lagati – Maribor je favorit za titulu", konstatirao je Prosinečki.

Nije mogao pobjeći ni od pitanja vezanih za HNL. Nedavno je Slaven Bilić rekao kako još nije vrijeme za povratak u Hrvatsku, a sličan stav iako manje isključiv ima i Robert Prosinečki.

'Dinamo je favorit, a Oršić najbolji igrač HNL-a'

"Puno stvari veliš da nećeš pa se ipak desi da napraviš. U ovom trenutku sad sigurno ne razmišljam o tome. HNL je na visokom nivou. Postao je ozbiljan, jer smo napravili da imaš ekipe koje su se pojačale i napravile jedan veliki pomak. Prvo Hajduk kojeg dugo nije bilo pa sad je hit i razmišljamo o njima mogu li ili ne", počeo je Žuti pa svoju elaboraciju proširio i na ostatak lige.

{"RELATED":4222326}

"Tu je Osijek koji s Mađarima i Bjelicom radi godinama jedan odličan posao. Znači nije više u jednosmjerno, samo Dinamo. Imamo i jednu Rijeku pa čak i Lokomotiva i Gorica su uvijek neugodne. Ako ćemo realno tko je favorit odgovor je Dinamo.  Puno će toga odlučiti ovaj zaostali derbi na Poljudu", razriješio je Prosinečki dvojbe oko momčadi koju vidi favoritom u HNL-u te je još otkrio što će biti presudno u utrci za titulu.

"Zadnja je bila 0:0 , nije bila ono što smo očekivali. Očekivali smo utakmicu s puno golova, dosta akcije. Nadam se da će ovog puta biti bolje. Ako to Dinamo ne izgubi, vjerojatno će biti prvak", zaključio je.

{"RELATED":4222348}

Neizbježno je bilo i pitanje o vedetama HNL-a te je Žuti otkrio koga bi doveo u svoj klub da može izabrati samo jednog igrača iz hrvatske lige.

"Ako hoćemo govoriti o nekom kontinuitetu onda je to Mislav Oršić koji je motor Dinama te ga smatram tko je najbolji igrač HNL-a", bio je kratak.

I Hrvatska i Srbija mogu proći skupinu

Osvrnuo se Prosinečki i na Svjetsko prvenstvo koje se igra krajem godine te dao svoje viđenje novog sustava, šansi Hrvatske, ali i Srbije na Mundijalu.

"Možemo dosta toga. Ja uvijek govorim da je najbitnije proći skupinu, a onda možemo puno toga. Za ovu formaciju 3-5-2 nam treba vrijeme. Bilo je tu dobrih stvari, ali i onih koje treba još uigrati. Nismo mi to dugo igrali i nije to baš da se može preko noći. Meni je drago da je Lovro Majer u kombinaciji. Igra odlično u Rennesu, koji je 2. u francuskoj. Igra namješta, daje golove. Slično je i s Jakićem. Mi uvijek nađemo te igrače i opet imamo dobru reprezentaciju. Možda ne da budeš prvak svijeta, da budemo realni, ali da budemo nezgodni svima svakako', kazao je Prosinečki s puno vjere u kvalitetu Vatrenih, a onda se na samom kraju i srpske reprezentacije koju vodi njegov bivši suigrač Dragan Piksi Stojković

{"RELATED":4222462}

"Srbija ima dobru reprezentaciju, ali im je uvijek nešto falilo. Mislim da su to nešto s Piksijem dobili, dobili su samopouzdanje, drugačiji gard. Piksi je pobjednik, voli pobjeđivati kako je volio kao igrač tako voli i kao trener. Mislim da će i oni proći grupu", zaključio je Prosinečki.