Prijava

Vaša prijava

Zagrebačka županija za ruralni razvoj općinama i gradovima dodijeljuje preko tri milijuna kuna


Zagrebačka županija dodijelit će gradovima i općinama sa svog područja tri milijuna i 225 tisuća kuna za ruralni razvoj, to jest za sufinanciranje izgradnju i uređenje infratsrukture, a javni poziv za dodjelu kapitalnih pomoći otvoren je do 15. studenog ili do utroška sredstava, priopćeno je u petak iz te županije.

Jedinicama lokalne samouprave na raspolaganju je još 775 tisuća kuna od ukupno osiguranih četiri milijuna kuna.

Mjerama ruralnog razvoja sufinanciraju se projekti izgradnje ili rekonstrukcije nerazvrstanih cesta te adaptacija, sanacija i opremanje društvenih domova i područnih škola. Prihvatljive aktivnosti su, navodi se u priopćenju, građenje, rekonstrukcija, adaptacija, sanacija i opremanje infrastrukturnih objekata na ruralnom području.

Prijave mogu podnijeti gradovi i općine s područja Zagrebačke županije koje u svojim razvojnim programima, planovima i proračunu za 2015. godinu imaju planirana sredstva za financiranje kandidiranih projekata.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane gradove i općine da svoje prijave dostave osobno ili preporučenom pošiljkom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, s naznakom „Prijava za sufinanciranje programa/projekata izgradnje i uređenja infrastrukture na ruralnim prostorima“, Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb.

Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje i prijavni obrazac nalaze se na web-stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji i javni pozivi, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, a više informacija može se dobiti na broju telefona 01/6009-496 i 01/6009-426.