Prijava

Vaša prijava

Djeca u Novom Čiču su dobila novu knjižnicu, ali police su prazne: donirajte i pomozite im napuniti ih


Nakon pet godina prekidanih radova i brojnih nedaća, učenici malog sela Novo Čiče u blizini Velike Gorice, u rujnu su dobili novu školu.

U sklopu nove škole napravljena je i nova knjižnica, no njezine police su gotovo prazne. Škola nema dovoljno sredstava za opremanje knjižnice pa je knjižničarka Jelena Šaban pokrenula Crowfunding kako bi knjižnicu opremila onime što je u njoj najbitnije - knjigama.

Novo Čiče je naselje u Hrvatskoj i prilično je udaljeno od gradske knjižnice pa je za većinu djece školska knjižnica jedino mjesto gdje mogu upoznati svjetove drugačije od onoga u kojem žive, no treba im vaša pomoć.

Prosječna cijena lektire kod izdavača iznosi 100 kuna, a škola ima 400 učenika. Cilj je svakom učeniku omogućiti da posudi barem jednu knjigu, što dovodi do iznosa od 40.000 kuna. 

U tu cijenu čak nisu uključeni naslovi za slobodno čitanje, rječnici, enciklopedije i slično. 

"Potrebne su nam lektire s popisa prema Nastavnom planu i programu, a za naše najmlađe primamo slikovnice i dječje enciklopedije. Nije nužno donirati novac, možete nam pomoći i donacijom samih knjiga koje možete kupiti ili donirati one koje već imate kod kuće ukoliko su u očuvanom stanju", kaže knjižničarka Jelena Šaban. 

U sklopu projekta prikupljanja donacija za opremanje školske knjižnice, snimljen je i video u kojem vas mole za pomoć.

Kako bi vam zahvalili, za donacije će vas nagraditi fotografijama, CD-ima, označivačima stranica i knjižicama koje se mogu nositi kao privjesci.

Iznos koji traže je minimum onoga što je knjižnici potrebno, ali i to će biti od velikog značaja. 

Donirajte i pomozite im stvoriti svjetliju budućnost za ovu djecu.

Više informacija o tome kako možete pomoći pronađite OVDJE.