Prijava

Vaša prijava

Mrsić: 'Čuli smo jednu veliku laž, a to je da postoji program HDZ-a'


Ministri Mihael Zmajlović, Mirando Mrsić i Siniša Hajdaš Dončić sudjelovali su u subotu u radu izvještajne konvencije velikogoričkog SDP-a, s koje su poručili kako je stranci nužan angažman svakog člana kako bi dobila povjerenje građana za još jedan mandat.

'SDP je stranka dobrih promjena'

Zmajlović je SDP nazvao strankom dobrih promjena, ustvrdivši kako je vlada Zorana Milanovića prvi dio mandata provela u čišćenju nereda koji je za sobom ostavio HDZ. 
Naglasio je kako su brojke koje pokazuju da Hrvatska raste neumoljive, posebno ona koja govori kako se rast temelji na izvozu. 

"To je jedan od najkvalitetnijih izvora rasta otkad Hrvatska postoji i za to je zaslužna ova vlada", poručio je Zmajlović.

Za resor zaštite okoliša, kojemu je na čelu, Zmajlović je rekao kako je godinama bio 'sinonim 'kasice prasice' HDZ-a'. 

"Pola milijarde kuna iz fonda završilo je u ekstra profitima tvrtkih u vlasništvu HDZ-ovaca, među kojima su i neki vaši sugrađani, ovdje u Velikoj Gorici", rekao je Zmajlović. 

Za razliku od HDZ-a, SDP-ova je vlada, kaže, samo u energetsku učinkovitost investirala 2,5 milijardi kuna. 

Političkim oponentima zamjera i što u gospodarskom programu nisu predvidjeli program niskougljičnog razvoja, prema kojemu se, kaže, mijenja paradigma u EU. 

"Svaki naš projekt usmjeren u zaštitu okoliša nije trošak nego investicija u radna mjesta, na tom putu ćemo ustrajati i nastaviti", istaknuo je Zmajlović.

Velikogoričkim SDP-ovcima poručio je kako premijer i ministri ne mogu sami dobiti izbore bez njihove pomoći.

"Idemo svi zajedno po pobjedu", pozvao ih je Zmajlović. 

'HDZ-ov program je zavaravanje javnosti'

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić uvjeren je da koalicija na čelu s SDP-om u VI. izbornoj jedinici, u kojoj je i Velika Gorica, može osvojiti sedam mandata. 

HDZ-ov gospodarski program nazvao je zavaravanjem naroda.

"U Globusu smo čuli jednu veliku laž da postoji program HDZ-a. Sve ono što je HDZ istaknuo, mi smo već napravili", ustvrdio je Mrsić. 

Podsjetio je da HDZ obećava pet postotni rast mirovina u slijedećem mandatu te naveo kako je sadašnja vlada u tri navrata usklađivala mirovine koje je zamrznula bivša, HDZ-ova Vlada. 

"Slijedi još jedno usklađivanje u siječnju, s kojim će rast mirovina u mandatu ove vlade biti veći od pet posto. Ono što HDZ misli, mi smo već davno napravili. Uvijek smo korak ispred njih i građani to vide. Moramo biti uvjereni da možemo pobijediti i da Hrvatska ide naprijed. Ne smijemo dopustiti da se ponovo stvori nered pa da za četiri godine opet moramo čistiti HDZ-ove Augijeve štale", poručio je Mrsić. 

'Cilj Vlade je da domaći koncerni proizvedene vlakove'

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić pohvalio se da je država u protekle četiri godine u prometno povezivanje Velike Gorice uložila više od 2,8 milijardi kuna.

Spomenuo je kako je završena obilaznica koja vodi za Domovinski most te najavio kako će se 17. listopada provesti tehnički pregled ostatka autoceste od Gorice do čvora u Jankomiru. 

Istaknuo je kako je država od domaćeg koncerna nabavila 44 nova vlaka.

"Do sada ih je u promet pušteno 12, a slijedeći tjedan ćemo imati prvu vožnju novoga vlaka za unutargradski promet", rekao je Hajdaš Dončić i naglasio kako je cilj vlade da domaći koncerni proizvedene vlakove prodaju u inozemstvu. 

Podsjetio je i da je pri kraju izgradnja novog terminala zagrebačke zračne luke, ustvrdivši da je SDP prije četiri godine dočekao nedovršen projekt, a da bi nova zračna luka mogla biti puštena u promet već za Božić iduće godine. 

SDP je nazvao najboljom strankom, s najpoštenijim ljudima, a uvjeren je da bi HDZ vladu formirao od kadra Ive Sanadera i Jadranke Kosor, koji 'misle nastaviti raditi ono što su radili prije osam ili 12 godina'. 

Rajko Ostojić očekuje pobjedu

Koordinator SDP-a za VI. Izbornu jedinicu Rajko Ostojić okupljenima je poručio kako 'očekuje pobjedu uz visoku radnu temperaturu SDP-ovih članova', a donošenje Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji u prvoj godini aktualne vlade nazvao je 'razdjelnicom između konzervativne Hrvatske 19. i moderne Hrvatske 21. stoljeća'.

Novinari su Hajdaša Dončića prije konvencije pitali tko će snositti troškove prijevoza izbjeglica do mađarske granice.

"Fakture HŽ-a se fakturiraju u MUP, koji onda plaća te račune iz državne pričuve, iako ne bih isljučio mogućnost da će se u budućnosti koristiti dio europskih sredstava. Ovo nije nikakav financijski trošak i izdatak za državu, nama je važno da imamo mir, red, i da sve prolazi u jednom humanom tonu", odgovorio je Dončić.