Prijava

Vaša prijava

Izgubljena trogodišnja djevojčica zove se Mirjana Paris, a rođena je u zatvoru


Djevojčica ostavljena prije više od mjesec dana u parku u Velikoj Gorici zove se Mirjana Paris i iz zagrebačkih je Sesveta.

{"RELATED":1817627}

Kako se preziva, još uvijek nije poznato. Rođena je u zatvoru u Švicarskoj i ima sestru blizanku. Navodno je stara četiri godine, a u Hrvatsku je s obitelji doselila nedavno, neslužbeno doznaje Večernji list. 

Podsjetimo, u petak se doznalo kako je djevojčica koja je bila smatrana izbjeglicom, nestala nakon što su joj se roditelji posvađali. Oni su se posvađali kod prijatelja u Velikog Gorici, a tijekom svađe djevojčica je sama odlutala do parka gdje ju je pronašla prolaznica. Nakon svađe majka je otišla u Italiju, a otac u Zagreb.

Utvrđeno je da djevojčica ne razumije arapski, turski, kurdski, hindi ni perzijski jezik, ali u centru za socijalnu skrb u Velikoj Gorici je ustanovljeno kako govori dijalektom bajaš koji govore Romi u Rumunjskoj, ali i južnoj Mađarskoj i Hrvatskoj. 

{"RELATED":1818618}

Po djevojčicu u centar za skrb nitko nije dolazio punih mjesec dana. U petak poslijepodne centru se javio i otac malene trogodišnjakinje, inače Rom iz Zagreba.

Objasnio je da su išli u Veliku Goricu gdje se posvađao s majkom i djevojčica je sama odlutala u park. Roditelji djevojčicu ne mogu uzeti iz Dječjeg doma Zagreb sve dok ne dokažu da se radi o njihovoj kćeri.