Slučaj djevojčice Mirjane koja je prije mjesec i pol dana pronađena u parku i dalje zbunjuje. Baka i djed ponovno su u Remetincu, policija i DORH šute - ali zato je progovorio otac djevojčice, koji je također uhićen pa pušten. 

"Ja činim sve da djecu dovedem doma, mi nismo kriminalci, mi smo dobri ljudi. Ovdje nas svi poznaju", rekao je Remi, otac pronađene djevojčice.

"Njezina mama je stigla ovdje u Goricu, da vidim djevojčicu. Vikala je na mene, rekla mi je da me više ne želi. Pitao sam je kamo idu, ona je rekla da ide nazad u Italiju s djevojčicom. Mislio sam da je otišla s njom, a onda sam je 20 dana kasnije vidio u novinama", dodao je Remi.

Javio se i rekao da je Mirjanin otac - no problemi su tek počeli. 

"Policija je došla. Uzeli su mi djevojčicu najstariju, kćer moga brata i kćer moje sestre.
Zašto su to napravili? Jer su rekli da smo kriminalci, da prodajemo mališane", otkrio je Remi.

Troje djece je bilo u ovoj kući pokraj Velike Gorice s bakom i djedom, Remijevim roditeljima - koji su uhićeni, a djeca smještena u nazorovu.

Imali su različita, talijanska prezimena - i policija tvrdi - lažne dokumente. 

Baka i djed ponovno su završili u Remetincu - Remi kaže ni oni ne znaju zašto. 

"Baka i djed se bave djecom, to je normalno. Mi svi ostali radimo u Italiji, a djeca su ovdje s mojim roditeljima. Nema nikakve trgovine, to govore samo zato što smo Romi da prodajemo djecu, ali to nije istina. Moja mama plače u zatvoru", dodao je Remi.

U centru za socijalnu skrb provjeravaju očinstvo. 

"Sad je u tijeku analiza DNK i to će pokazati - jer on tvrdi da je to njegova djevojčica", rekla je Mirjana Radanović Marović, Centar za socijalnu skrb Velika Gorica.

Nevjerojatan slučaj u kojem policija i državno odvjetništvo šute - a što je istina zasad je nemoguće reći.