Prijava

Vaša prijava

Pismo Sa(n)jmu knjiga: provincijalnim marom ugošćujete tuđe veličine, a vlastite odbacujete


"Prije šest godina Grad Pula, Istarska županija, Zagrebačka banka i Udruga Sa(n)jam knjige u Istri potpisali su ugovor koji je jedini primjer javno-privatnog partnerstva u kulturi na ovim prostorima. Na ovome Sajmu, 8. prosinca, ugovor će se potpisati treći put za redom i za održavanje Sajma knjiga hrvatski porezni obveznici odvajaju velik novac.

Obraćam se javnosti s ciljem da javno dobijem odgovor na pitanja zašto će na ovome Sajmu knjiga u Puli biti predstavljana srpska nakladnička scena; a neće hrvatska knjiga o Puli?

Pogotovo što po riječima direktorice, Sajam godinama nije imao ovoliko knjiga u ponudi, što će biti predstavljeno gotovo 20 tisuća naslova, a da na Sajmu u Puli neće biti predstavljena (nova) hrvatska knjiga o Puli! „Ca(ta)stropola" autora Ivana Pletikosa, izdavača Borisa Domagoja Biletića i urednika knjige Miroslava Mićanovića.

Ne mogu reći da sam se iznenadio što moj roman Ca(ta)stropola nije našao svoje mjesto na pulskom sajmu knjiga. To sam nažalost i očekivao, doduše potajice se nadao, ali razumom očekivao. Predobro poznajem bilo svoga grada, do boli sam navikao na miris zraka ovog vremena. Ovo ne pišem zbog povrijeđene taštine, ta previše godina imam da je ne bih prepoznao kao vlastitu duhovnu neprijateljicu." Ostatak pročitajte OVDJE