Prijava

Vaša prijava

Vlada na današnjoj sjednici ipak neće odlučivati o kandidaturi Milijana Brkića za ministra branitelja?


Premijer Tihomir Orešković i potpredsjednici Vlade Tomislav Karamarko i Božo Petrov jučer su razgovarali o imenovanju Milijana Brkića za ministra branitelja, no medijima nisu htjeli otkriti ishod razgovora.

{"RELATED":1934296}

Međutim, kako se neslužbeno u večernjim satima doznaje, na sjednici Vlade u četvrtak neće biti na dnevnom redu prijedlog da se Milijan Brkić imenuje za novog ministra branitelja.

Nije poznato je li Brkić sam odustao od kandidature ili je Vlada odustala nakon što se u fokusu javnosti ponovno našla afera oko navodnog plagiranja diplomskog rada glavnog tajnika HDZ-a.

Podsjetimo, iako je prije dva dana Tomislav Karamarko otkrio da je Milijan Brkić njihov kandidat za ministra, danas su u HDZ-u tumačili da se još čeka da već spomenuti prihvati kandidaturu. Umjesto njega, ponovno pokretanje postupka utvrđivanja plagiranja diplomskog rada komentira odvjetnik koji poručuje da je to isključivo politička odluka. Zanimljivo je da je na čelu Ministarstva unutarnjih poslova, koje je postupak pokrenulo, Mostov Vlaho Orepić.

Vlada bi današnjoj, 5. sjednici trebala usvojiti smjernice za izradu državnog proračuna za ovu godinu s projekcijama za 2017. i 2018. 

Prema ranijim najavama ministra financija Zdravka Marića, ukupna razina rashoda proračuna za ovu godinu ne bi trebala biti veća od plana za 2015. godinu, koji je bio nešto viši od 120 milijardi kuna, a deficit proračuna trebao bi biti na razini od 3 posto BDP-a

Zračna luka Zagreb mijenja naziv

Vlada će donijeti i odluku o promjeni naziva zagrebačke zračne luke, koja će se sada zvati po prvom hrvatskom predsjedniku "Zračna luka Franjo Tuđman". 

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture pokrenulo je proceduru i dobilo potporu obitelji Tuđman. Iako prema Ugovoru o koncesiji ovlast imenovanja ima Vlada, dobivena su pozitivna mišljenja i od Zagreba, Velike Gorice i Zagrebačke županije.