Prijava

Vaša prijava

Olujno nevrijeme u Dalmaciji: vjetar lomio stabla i semafore, najžešći udari i do 100 kilometara na sat


Danas ujutro će biti pretežno oblačno, mjestimice s kišom, lokalno su mogući i pljuskovi s grmljavinom, ponajprije na Jadranu gdje mogu biti izraženiji, a potom slijedi djelomično razvedravanje, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske. 

Najžešći udari juga jači od 100 kilometara na sat bili su na području Splita, Hvara, Makarske, te na zadarskom području

Povremeno će još biti kiše, uglavnom na krajnjem jugu i istoku zemlje. Vjetar u unutrašnjosti umjeren jugoistočni, u središnjoj Hrvatskoj prijepodne sjeveroistočni. Na Jadranu jako i olujno jugo te bura na sjevernom dijelu, već prijepodne u slabljenju. Najviša dnevna temperatura većinom od 12 do 17 stupnjeva Celzijusovih, u i gorju malo niža.

Ciklona Franka je s nedjelje na ponedjeljak donijela krš i lom na moru, ali i kopnu.

Olujni udari nosili su sve pred sobom, a u Splitu je bilo lomljenja semafora i stabala, piše Slobodna Dalmacija.

Bilo je odrona u Kučićima, na području Podstrane, a u Dicmu je nestalo struje. U Splitu je stablo palo na automobil pa su intervenirali vatrogasci.

Najžešći udari juga jači od 100 kilometara na sat bili su na području Splita, Hvara, Makarske, te na zadarskom području, dodaje Slobodna Dalmacija.

Što je najzanimljivije, ciklona nije donijela hladan, već topao zrak iz Afrike, pa je u 23 sata u Makarskoj izmjereno čak 23 stupnja.

Zbog olujnog vjetra između Kikovice i Delnica samo osobna vozila

Zbog olujnog vjetra na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice, promet je dopušten samo za osobna vozila, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski auto klub.

Ciklona nije donijela hladan, već topao zrak iz Afrike, pa je u 23 sata u Makarskoj izmjereno čak 23 stupnja

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, na Krčkom mostu, te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Novog Vinodolskog i Senja, dodatno još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina). 

Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u većem dijelu zemlje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru i Istri. Na cestama u gorju i duž jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog prometne nezgode na 167km autoceste A1, 2km prije čvora Perušić, u smjeru Splita, vozi se usporeno.Pozivamo vozače na oprez!

Zbog autobusa u kvaru promet teče jednim trakom, usporeno, na dionici DC8 na predjelu Raba, između GP Klek i Opuzena.

Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorene su ceste: Mala Gorica-Žažina, Košutarica-Mlaka, Kosinjski Most-Bakovac i LC33139 Kraljeva Velika-Trebež.

U prekidu su trajekti na linijama: Sumartin-Makarska, Šibenik-Kaprije-Žirije i Split-Vis, katamarani na linijama: Mali Lošinj-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Split-Bol-Jelsa, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Hvar-Korčula, Vis-Split, Zadar - Molat - Brgulje - Ist, Zadar - Rivanj - Sestrunj - Zverinac - Božava - Brbinj te brodske linije: Mali Lošinj- Unije-Susak i Zadar-Preko.

Do 20. ožujka  zatvoren je GP Požane (zbog radova na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.