Prijava

Vaša prijava

RTL otkriva: uskrsnice osim siromašnima i radnicima bogatih firmi stižu i državnim gubitašima


500 kuna su dobili na plaći, a još 400 na ENC uređajima. Tri tisuće radnika HAC-a i HAC ONC-a unatoč očajnoj financijskoj situaciji na autocestama - dobit će uskrsnice!

"Nas je uprava pozvala da se odreknemo ovog dotatka, međutim ja sam član nadzornog odbora i postoji desetine drugih stvari gdje mi možemo uištedit sa jednim potezom kemijske olovke desetine milijuna uštedit, a ovdje govorimo o milijun i pol", kazao je Anđelko Kasunić, predsjednik podružnice HAC ONC-a.

Odnosno gotovo tri, kad se zbroji s uplatom na ENC račune. Manje, 400 kuna u bonovima dobit će i u ARZ-u. I to u trenutku kad tvrtke novim kreditima otplaćuju stare kredite. 

Uz HAC, HAC ONC i ARZ, bonovi od 400 kuna podijelit će su i u HEP-u i Lutriji. 200 kuna neto dobit će 5000 radnika HŽ Infrastrukture. 

Još gotovo 2000 radnika HŽ Putničkog prijevoza nada se da će to isto isposlovati sindikati na sastanku s Upravom! Što bi ih stajalo gotovo 400 tisuća kuna, dok ista tvrtka na godinu prima pola milijarde kuna pomoći od države!

"Kako mogu isplaćivat uskrsnice, a nemaju novaca...", smatra Mate iz Splita.

"Kao profesor u srednjoj školi nama su uskraćene i božićnice i uskrsnice i regresi, pa smatram da to nije u redu!", poručuje Drago iz Splita.

U Pošti ne dijele uskrsnice, već prigodne nagrade u iznosu od 500 kuna, a u Hrvatskim cestama tek trebaju vidjeti hoće li, kao i ranije, dati po 400 kuna u bonovima! 

Baš toliko - potvrđeno je - dobit će zato više od 10 tisuća radnika zagrebačkog Holdinga, kao i zaposleni u gradskoj upravi!

"Znam da po kolektivnom ugovoru to dobijem, znam da idem kupit za 400 kuna, odnosno ne ja nego Vesna, ja to njoj dam", poručio je Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba.

Gradonačelnik je najavio i uskrsnice za siromašne umirovljenike - 100 kuna! 

Više od Zagreba, od 200 do 300 kuna siromašnima daje Osijek, Zadar 200, Karlovac, Brod, Gorica i Varaždin daju bonove i poklon pakete. Split i Rijeka - ništa.

Ništa neće dobiti ni djelatnici javnih i državnih službi. U privatnom je sektoru šaroliko. Sretni će biti djelatnici Agrokora, po 400 kuna u bonovima dobit će, primjerice, i zaposlenici Erste banke.