Prijava

Vaša prijava

Cedevita propustila veliku priliku: Crvena zvezda nakon produžetka slomila Zagrepčane


BEOGRAD - U prvom susretu polufinala doigravanja regionalne ABA lige Cedevita je u Beogradu izgubila od Crvene zvezde nakon produžeta 88-97 i u seriji na dvije pobjede gubi 0-1.

Druga utakmica je na rasporedu 22. ožujka u Zagrebu, a možebitna treća je ponovo u Beogradu 28. ožujka.

Bio je to dramatičan dvoboj u kojem je Cedevita imala zadnji napad za pobjedu u regularnom dijelu utakmice, no Jacob Pullen je promašio tricu. U dodatnih pet minuta domaćin je dominirao i taj dio igre je dobio 15-6 za veliko slavlje i prednost 1-0.

Cedevita i Crvena zvezda su ove sezone četiri puta odmjerili snage. Zagrepčani su slavili u prve dvije utakmice u ABA ligi, dok je beogradski sastav bio bolji pred svojim navijačima u Euroligi, a večeras i u doigravanju regionalne lige.

Nakon izjednačenog otvaranja utakmice, domaćin je u drugom dijelu prve četvrtine zaigrao daleko bolje i serijom 7-1 pobjegao na osam koševa viška (22-14). Cedevita je uzvratila sjajnom igrom u drugoj dionici. Hrvatski prvak je od minus osam stigao do sedam koševa prednosti (34-27). Na poluvremenu je hrvatski prvak imao plus šest (43-37) nakon što je dugu četvrtinu dobio 14 razlike.

Nažalost, treća dionica ponovo je donijela bolju igru domaćina. Zvezda je treću dionicu igre dobila 19-13 za 56-56 uoči posljednjih deset minuta. Na otvaranju zadnje četvrtine domaćin je načinio mini seriju 5-0 za vodstvo 61-56. Cedevita se vratila tricama Pullena i Whitea okrenuvši rezultat u vodstvo 71-67. Uzvratio je domaćin novom serijom 5-0 za vodstvo 72-71.

Uslijedilo je period igre u kojem su se momčadi izmjenjivale u vodstvu, a u posljednju minutu ušlo se rezultatom 78-78. Cedevita je u zadnjih 60 sekundi vodila 80-78 i 82-80, a deset sekundi prije kraja susreta imala je i napad za pobjedu pri rezultatu 82-82, no Pullen je promašio tricu. U produžetku je Cedevitu uništio Quincy Miller postigavši osam od 15 koševa pri čemu dvije trice.

Miller je na koncu utakmicu završio sa 24 koša i osam skokova, Maik Zirbes je dodao 19 koševa i 11 skokova, dok je Anthony Kinsey postigao 16 koševa. Kod Cedevite najefikasniji je bio Pullen sa 24 koša i pet asistencija, Miro Bilen je ubacio 20 koševa uz sedam skokova, dok je Henry William White zabio 16 koševa uz 11 skokova.

U drugom polufinalnom paru Mega Leks vodi protiv Budućnosti 1-0 nakon slavlja u Podgorici 85-81. Druga utakmica je 19. ožujka u Sremskoj Mitrovici, a moguća treća je 26. ožujka u Podgorici.