Prijava

Vaša prijava

Ove tenisice možda neće promijeniti svijet, ali svijest hoće: djeca iz Velike Gorice u školu u startasicama


Škola je završila, ali njihovo druženje u klupama još nije. Učenici Osnovne škole Eugena Kumičića iz Velike Gorice i njihovi roditelji ponovno su došli u svoj razred jer su nam željeli ispričati priču o jednoj posebnoj akciji na koju su ponosni. 

"Ravnateljica škole gospođa Snježana Pavić meni kao predsjedniku Vijeća roditelja proslijedila jednu informaciju, znači jednu akciju koju su u originalu započeli nastavnice u jednoj vukovarskoj školi", rekao je Saša Mikulčić, predsjednik Vijeća roditelja.

A u njoj bi učenici od nove školske godine trebali svi nositi jednake tenisice, popularne Startasice tvrtke Borovo. 

Inače tenisice često predstavljaju statusni simbol roditelja.

"Moga su prijatelja tako rugali. Rugali su mu se i govorili su mu da ima ružne tenisice jer su bile crvene boje", rekao je učenik 4. razreda Leon Jandriš.

Ovi osnovnoškolci položili su najvažniji test školovanja, ali i života. 

"Meni je on važan kakav je prijatelj i kakav mu je karakter, to je meni važno. Nije važno kako je on obučen", rekla je Vinka Matić, učenica 4. razreda.

Nakon njih, u akciju se uključilo još desetak škola. Za one koji neće moći platiti stotinjak kuna za nove Startasice, grad je pripremio subvenciju od 20 tisuća kuna. Sve ovo najviše je dirnulo mamu Brigitu koja je Vukovarka. 

U Borovu je prije rata radilo više od 20 tisuća ljudi, danas tek tisuću. Uz ovakvu mladost i mudrost, radnici će još dugo imati posla.


Novi broj VGdanas novina